如底板係VGA, mon 係DVI-D, 應該點connect?

如底板係VGA, mon 係DVI-D, 應該點connect?

-搵條DVI-A線
-1條VGA線加個DVI-A - VGA轉插(一般顯示卡跟開果款)

個mon 係無 VGA 定 VGA 已被佔用? 後者可以用 selector.

-搵條DVI-A線
-1條VGA線加個DVI-A - VGA轉插(一般顯示卡跟開果款)
寂寞的FSY 發表於 2015-6-15 13:00

DVI-D唔可以插DVI-A

1部all in one computer, 得VGA out, 但個Mon 得DVI-D 可用, Mon 既VGA 己被佔用

vga 分線器會平些,2x 人仔

如果唔是要VGA to DVI Converter  要1xx人仔,又要插電巷

DVI-D唔可以插DVI-A
KinChungE 發表於 2015-6-15 02:07 PM

我覆果陣時,LZ寫係DVI-I...

vga 分線器會平些,2x 人仔

如果唔是要VGA to DVI Converter  要1xx人仔,又要插電巷
...
pure_water 發表於 2015-6-15 04:23 PM

VGA本身個5v唔夠力推,外接供電係預咗(因為我手上VGA轉HDMI都係咁)

Mon既VGA已被佔用,即係Mon有VGA+DVI-D啦,咁你睇下而家駁VGA果個會唔會有DVI-D or DVI-I

買得 converter,不如去新高登買張二手顯卡,是旦一張顯卡都應該快過呢張底板個內顯