電視選購問題

電視壞咗....急買電視.....
1. Samsung UA48J5100AJX
2. LG49UF6750
3. LG49LF6310
4. Panasonic TH50C400H
5. SonyKDL-48W700C以上5部邊部好啲?

以上5部邊部好啲?

(去過電器鋪睇...個人唔知係咪重口味咗.....不嬲都唔係幾like Samsung 同 LG 呢2個牌子....但比拼幾部時發覺韓國牌子的畫面主觀感覺靚啲)

P.S. 唔係好識評價電視

爬咗啲文....又有人話買4K好,又有人話買full HD好...
自己睇唔出2者有咩大分別...
以睇TVB節目為例,有啲Full HD (e.g. Pan記) 好似有好多粒粒...有啲4k如samsung有會有的濛....
1.究竟買Full HD 定 4K電視好?

2. 請問有啲咩48-50"電視係用VA panel?
thx!~

已想好買Sharp 46LX265H
唔知用$1300買兇澤延長保養3年定係加$2470買Sharp 原廠保養多3年好呢?
thx~!

已想好買Sharp 46LX265H
唔知用$1300買兇澤延長保養定係加$2200買Sharp 原廠保養好呢?
thx~! ...
sfij 發表於 2015-6-29 10:21 PM

加$2200係延長多幾年?因為本身依隻model同尺吋而家已經有3年保養...

加$2200係延長多幾年?因為本身依隻model同尺吋而家已經有3年保養...
寂寞的FSY 發表於 2015-6-29 22:51

兩度都係加多3年
啫係total=6年

兩度都係加多3年
啫係total=6年
sfij 發表於 2015-6-29 11:09 PM

雖然唔係有出色規格,可以買多3年原廠保養的話,我認為係買個安心...

雖然唔係有出色規格,可以買多3年原廠保養的話,我認為係買個安心...
...
寂寞的FSY 發表於 2015-6-29 23:24

這個型號不好嗎?
Japan panel的...

P.S. 只看ttb

這個型號不好嗎?
Japan panel的...

P.S. 只看ttb
sfij 發表於 2015-6-29 11:29 PM

對於想要許多功能的用家,呢款型號只係平平無奇
只可以話大尺吋升上3年保養,希望會吸引多啲人會轉投...

唔知兇澤安心保有冇伏

LG49UF6750上官網睇過唔錯