[開箱] dell u3415w 用左大半個月~~正 (有支援大部份game轉21:9既教學)

雖然#DigiKo 都開左個開箱post
不過其實我係早少少佢買xd
只係太忙未得閒整開箱><

----------

well入正題,話說早兩年已經用緊21:9既mon (lg既)
已經迷上呢種比例,睇戲打機都一流
如果唔係之前lg個mon整跌左,有紫班(係mon底字幕位)
都無諗住換mon
同埋初頭都係睇中lg果部34  不過真係太貴..

而家呢部dell買左7699 5年保(同唔同sales傾左好耐)
到貨既前一日係旺電見到有間做到3年保7000$...不過果2年保都值錢既
而家更誇..6999 5年保/.\

不得不讚佢個底座..升降同轉左右上下都好容易  又勁穩陣 (用完返唔到轉頭v_v)
另外必須提提大家,雖然話係曲面,但實物無上網睇圖果d咁曲
不過效果係有既  睇野對比係比較舒服
缺點亦都有,就係邊邊位有時會因為d視窗線/滾軸而攪到對眼好唔舒服(好難解釋,第日補圖)

well  去圖
11406931_10152977965233660_3512843434163180261_n (1).jpg

另外  見有d ching 好擔心d game 得16:9點算
其實  外國有人解決左大部份game既呢個問題
主要係用呢個軟件 flawless widescreen< 請自行google xd
自己試過用係skyrim係work既  其他新game多數都有21:9 (除左動畫果陣會係16:9)

支持開箱,
BTW見到寄生獸果張嚇左一嚇

支持開箱,
BTW見到寄生獸果張嚇左一嚇
feli 發表於 2015-6-28 22:07

哈哈  如果有埋3d 會更正

有埋3D會唔會好貴啊

有埋3D會唔會好貴啊
feli 發表於 2015-6-28 22:14

一分錢一分貨
最緊要係出來個效果ok
就大把人受xd

由剛出用u3415w到依家...
如DELL再出大D,38"-40"都無問題,要足4K or 5K,Keep 21:9...咁就perfect

mon for cat.
where is the fish?

係另一個post都有問, 但太多人問開團怕冇人理, 係度再問多次先

一直唔明, 衣D解像度咁特別既mon
照計睇片都會唔清? 因為唔係點對點.
咁佢衣隻21:9特登做出黎睇戲既mon, 但又唔清, 咁咪本末倒置?

[quote]係另一個post都有問, 但太多人問開團怕冇人理, 係度再問多次先

一直唔明, 衣D解像度咁特別既mon
照計睇片 ...
pkpkppkky 發表於 2015-6-28 23:21 [/quote

點對點,仲要睇相既像素
同埋何里活果D戲  都係21:9  係FIT到岩岩成個MON

同埋睇相清唔清 唔關21:9事= =
係解像同像素問題  如果張相得640*480 你放到3440*1440咁大來睇 緊係唔清啦
我建議你可以去黃金睇實物= =
正刀之前大大部放係門口  而家唔知0.0

回覆 9# NHG

師兄你睇MKV,mp4用邊一個軟件,有冇什麼setting?