[開箱] 簡單不詳盡的 ACER XB270HU 開箱

早前想換掉用了幾年的ASUS VG236HE了,一直想嘗試遊戲顯示器,幾個月前看中了機皇華碩ROGSWIFT PG278Q,但因其是TN屏很猶豫,其實市面上的120Hz-144Hz裝備G-Sync的顯示器全部一水TN屏,於是一直上網爬文, 終於發現了ACER既 XB270HU,裝備革命性的原生144Hz的IPS1440p面板,配備G-Sync/ULMB。但可惜, 香港無代理入貨,現時只有台灣及大陸開賣,終是膽粗粗上淘寶ACER專門店買!

用集運快遞送貨都好快~由落單到送到香港都係4-5日左右
好啦~期待已久既AUSU VG236HE終於來到了, 去圖啦~~!!!

內有說明書, Displayport 1.2線, 電源線和USB火線

由於地方狹小, 所以係無加上腳架, 但跟機腳架都好靚下, 希望日後可以使用

顯示輸入接口只有一個Displayport 1.2

有中文繁體選項,非常方便

一級菜單一目瞭然,主要是常用功能的快捷設置

其實, 仲想試WATCH DOG~但失敗了...因為CPU太弱, 一上到1440P就LAG

由於本人不太懂細緻測試, 所以留給日後有興趣買的師兄姐再詳述啦!
謝謝觀看~!!

**舊顯示器的最後遺照樣**

最初都係諗住買呢隻,而唔係買ASUS PG278Q,可惜香港代理唔入, ACER我又真係壞過2獲,唔敢冇保...

回覆 2# s84292

佢有保養~全國聯保, 不過就要上返大陸囉~

師兄未講幾錢…

淘左幾錢啊...

回覆 4# 夜半無人

Sorry~忘記左講價錢, 佢網上賣到人民幣$4899, 但我用信用卡支付要手續費及運費
最後, 賣單找數約港幣$6200左右

回覆  夜半無人

Sorry~忘記左講價錢, 佢網上賣到人民幣$4899, 但我用信用卡支付要手續費及運費
最後, 賣 ...
blackjack919 發表於 2015-7-31 19:24

加左價?之前我見到3899人仔...

敢問樓主電腦配置?
支持䦕箱!

回覆 8# a1111777

回覆 7# s84292

3899應該係第,二隻, 佢有隻MODEL好似, 但行1080P, 我都差D攪錯