一部FHD 1080P mon手機都係千幾二千, 點解smallHD mon可以咁貴

http://world.taobao.com/item/449 ... 4.0.0.wURsjf#detail
¥ 9800.00
想買部5-7吋 mon有FHD真係咁難?

買部Tablet咪得囉.
1440p 都有

你條link果部support SDI.梗係貴.

我都想買…不過實在太貴唔值!

買部Tablet咪得囉.
1440p 都有

你條link果部support SDI.梗係貴.
bereavement 發表於 2015-8-3 08:37

Tablet冇HDMI input

Tablet冇HDMI input
KinChungE 發表於 2015-8-9 12:18

用duet 咪得囉
http://www.duetdisplay.com/

用duet 咪得囉
bereavement 發表於 2015-8-9 13:41

可以好似上面淘寶link所示咁, 將相機駁入去?

可以好似上面淘寶link所示咁, 將相機駁入去?
KinChungE 發表於 2015-8-9 15:23

佢冇講明係拍片用
    佢係用來相機拍片用? 咁一定貴.
我用Shogun 已經唔係貴嘢. 都要萬幾.

佢冇講明係拍片用
    佢係用來相機拍片用? 咁一定貴.
我用Shogun 已經唔係貴嘢. 都要萬幾. ...
bereavement 發表於 2015-8-9 16:23

其實我想要細mon仔for整機用
平時電腦mon太大
10吋以下先方便

其實我想要細mon仔for整機用
平時電腦mon太大
10吋以下先方便
KinChungE 發表於 2015-8-9 05:01 PM

但太細尺吋又行FHD for整機用就似乎有減實用性...

好似我咁bid咗呢件家伙(雖然淘落來應該會平一點),但原先手上個鐵殼係fit 1024x600 panel用,等有時間裁(間)好尺吋先真係用得著...
不過塊panel就scarch過得262k(6 bit)色,但實際播片又唔係咁覺出現好明顯斷層,或者係因為PPI關係啦

但太細尺吋又行FHD for整機用就似乎有減實用性...

好似我咁bid咗呢件(雖然淘落來應該會平一點),但原先手 ...
寂寞的FSY 發表於 2015-8-9 20:55

呢D套件比較少有合適既外殻
通常有殻既都係比較大既size