請教投影機做MON/輸出PS4

淘寶幾百蚊個啲其實O唔OK?
有無CHING係咁做?

而家日本機入門10K大把選擇, 係玩就買部似樣D啦

你諗得淘寶幾百蚊個啲, 我估你連幕都想慳返... 咁我寧願用返FHD TV.

講真而家flat panel平成咁, 50寸都唔駛一皮一開即玩夠sharp, 好過搞投影要等開機又要暗環境又要煩走線擺位, 重有聲又要分開搞.

幾百蚊果D native resolution低到暈, 算吧啦

幾百蚊果D native resolution低到暈, 算吧啦
KinChungE 發表於 2015-8-6 12:30 PM

native可能連VGA解像度都未必有...

而家日本機入門10K大把選擇, 係玩就買部似樣D啦

你諗得淘寶幾百蚊個啲, 我估你連幕都想慳返... 咁我寧願用 ...
yelosuga 發表於 2015-8-6 12:18

如果諗住房用呢?

如果諗住房用呢?
kaworu2456 發表於 2015-8-6 14:04

買部32" TV又平又好過果D垃圾projector

買部32" TV又平又好過果D垃圾projector
KinChungE 發表於 2015-8-6 14:07

唔夠位啊

果D PROJECTOR解像度低之外, 你每次用都要熜燈先睇得清

22" mon都冇位放??

如果諗住房用呢?
kaworu2456 發表於 2015-8-6 14:04

不如你講你個空間出黎, 諗住投幾大?

1. PS4 出FHD, 出唔到冇意思, 你果D幾舊水出唔出到?
2. 你幅牆夠平嗎? 唔平畫面會浮
3. 最好全黑環境睇, 日頭唔打算用?
4. 聲方面打算點搞?
5. 你有冇睇過你TB果部既實際效果架?

如果空間許可, 紿終覺得用MON方便同效果會好好多.

果D平價玩具級投影我怕你搞一大輪效果得啖笑...

唔夠位啊
kaworu2456 發表於 2015-8-6 14:09

如果你有幅牆俾你玩投影
冇理由會冇位將部電視掛牆