電視遙控 source

想問有冇咩牌子的遙控器唔使按 source 都可以嚮數碼頻道同 analog 頻道間轉換?

Thx for advice!

想問有冇咩牌子的遙控器唔使按 source 都可以嚮數碼頻道同 analog 頻道間轉換?
Thx for advice! ...
gunsix 發表於 2015-8-18 10:20 PM

這關乎電視機,不是遙控
我部機用channel up/down 已可cycle 晒所有經天線收到既台

這關乎電視機,不是遙控
我部機用channel up/down 已可cycle 晒所有經天線收到既台 ...
TH30 發表於 2015-8-18 22:39

請問係咩牌子呢? Thx

請問係咩牌子呢? Thx
gunsix 發表於 2015-8-18 10:44 PM

lala sonic
你部咩牌唔得?

lala sonic
你部咩牌唔得?
TH30 發表於 2015-8-18 22:56

準備換電視, 所以問下先, 之前係中下價  model, 當然好多限制

準備換電視, 所以問下先, 之前係中下價  model, 當然好多限制
gunsix 發表於 2015-8-18 11:10 PM

不是價錢問題,是界面設計問題
佢分/唔分 digital / analog 做兩個 source
我用過人地部 sorry牌 都係分開
你介意就要特別留意試清楚

我部機都是中下價舊款LCD非LED

我以為以前所有 iDTV 都係分 source 的, 即係話依家好多牌子都可以唔分 source?

BTW, 留意緊 Panasonic 的非 3D 非 4K model, 但係咁少輸入端子嘅?

幾年前用lg, 近呢幾個月轉機轉左Panasonic都得,可以起個remote較倒第一係j2, 第二係新聞台,第三係有線個免費台,第八係自己大厦升降機cctv等等

幾年前用lg, 近呢幾個月轉機轉左Panasonic都得,可以起個remote較倒第一係j2, 第二係新聞台,第三係有線個 ...
waileung99 發表於 2015-8-19 22:41

Thanks, 就係想咁!