可視角度闊的電視

由於廳比較橫, 好多時要側側地睇電視, 請問邊隻牌子的可視角度做得闊啲?

本來心儀 Panasonic, 但今日嚮電器舖睇過下, 企側小小已經淡晒色...

另外有部 Samsung, 側邊望都仲好鮮色, 不過 Samsung 風評好似麻麻地...

Thanks for advice!

買samsung va 7系或以上幾好

pan/sony,用台灣va側看變白

唔記得講, 我搵緊 50 吋左右, 不需 3D/4K

買samsung va 7系或以上幾好

pan/sony,用台灣va側看變白
cantona7 發表於 2015-9-3 22:30

是指 UA50HU7000J 嗎? Thanks

Sony雖然罪大滔天, 不過電視認真係質素好D, 只係少d android function(個人少用...直接用電話多)

可視角度闊 我諗除左L豬無其他選擇

不過shxrp 日本panel 果堆view angle 都唔算差

可視角度闊 我諗除左L豬無其他選擇

不過shxrp 日本panel 果堆view angle 都唔算差 ...
wgpoon 發表於 2015-9-4 13:27

LG 係因為 IPS panel? 有冇話邊個 series 較好? Thx

LG 係因為 IPS panel? 有冇話邊個 series 較好? Thx
gunsix 發表於 2015-9-4 22:50

上年就話UB8300 series 唔差,
(呢到有師兄開過箱)

今年得番UF8 series係120Hz, 但點都唔好諗UF7 series......
另外如果要睇spec 去L豬巴西/外國官網睇

120Hz 同60Hz 好易睇,
只要轉去新聞台, 一定會分得出

Panasonic Cx700用ips, 可視角好
而lg係最多ips機既牌子,但唔係隻隻都係(例如ub8000)

不過同樣係va, 唔同panel有唔同可視角
落場睇過看知(即使係同一個生產商)

Sharp嘅日本panel機嘅可視角度都好闊下。