好想換mon,但係...

近排睇中左隻u2515h
見好多師兄都話好
但舊果隻mon 08年用到而加都未壞
係top con 22" tn 1680x1050 16:10
仲用到又換好似好晒錢
想問下用2k mon係咪平時用睇野都清好多靚好多?搏ps4有冇分別?thx

(Sent from HKEPC iPhone app)

二手賣左佢囉

近排睇中左隻u2515h
見好多師兄都話好
但舊果隻mon 08年用到而加都未壞
係top con 22" tn 1680x1050 16:10
...
tcp999hk 發表於 2015-10-9 14:43

清唔清靚唔靚同你隻 mon 幾多 k 冇乜大關係
ps4 最高 1080p, 亦都係同幾多 k 冇乜大關係
而家 d 2k mon 已經好平, 如果都要左諗右諗不如唔好換住

如何制止自己換Mon慾望:睇下有關各種panel既缺憾,睇完之後可能就會覺得都係等壞左先換好過。

未必清咗,視乎你 set 個解像度幾多,用翻 2K 輸出最清但係會啲字細隻

樓主個 case 換得過,
不過最大 benefit 係 tn 轉 ips panel 顏色靚好多同埋 desktop 可用面積大咗,而唔係清咗
2K mon 27" 好過 25",25" 太細

我又係用緊死都唔壞嘅1680x1050 mon 仲要有一邊已經偏黃
好有衝動換隻mon 但係又想要free sync 但最平都要$3000以上 都唔知點買

AOC G2460VQ6 24”$2,190

我 COPY 新聞稿的 ,現價唔知
糖蓮子 發表於 2015-10-15 19:47

好似ok喎
如果有人二手放出黎就仲好