想買55吋玩Ps4. 睇中幾款求推介

唔該各位師兄幫幫眼
要求如下:
1.低殘影
2.盡量少反光
3.黑位要黑

睇中呢幾款
1.LG 55UF8500
2.三星 55js7200
3.sony. 55w800b
4. Sony. 55x8000c
5.飛利浦。55puf6850t3
6.LG 55uf8590

請各位師兄俾D意見,或者同價位有咩更好選擇
唔該各位

唔該各位師兄幫幫眼
要求如下:
1.低殘影
2.盡量少反光
3.黑位要黑

睇中呢幾款
2.三星 55js ...
yyin 發表於 2015-10-18 23:05

LG 55EC9300

LG 55EC9300
究極之普通人 發表於 2015-10-19 00:01

答非所問

答非所問
frankiepoon 發表於 2015-10-19 00:09

滿足晒3個願望

唔該各位師兄幫幫眼
要求如下:
1.低殘影
2.盡量少反光
3.黑位要黑

睇中呢幾款
睇中呢幾款
2.三星 55js7200
3.sony. 55w800b
4. Sony. 55x8000c
5.飛利浦。55puf6850t3
6.LG 55uf8590
yyin 發表於 2015-10-18 23:05

1. 1.LG 55UF8500 <-----100Hz panel, 係少殘影, 可惜行IPS 黑位一定唔夠黑
2.三星 55js7200 <-------未睇過實物比唔到意見, 但同廠JU7000 的確唔差
3.sony. 55w800b<------用緊, 黑係幾黑, 但VUO AMVA panel view angle 比較差而且已經無得賣
4. Sony. 55x8000c<-----呢個真係入門4K, 得motion flow 200Hz, 不如比多少少上x8500c 最少MIJ 先+800Hz Motion Flow
5.飛利浦。55puf6850t3<-未睇過實物比唔到意見
6.LG 55uf8590<---------無留意過xx90字尾唔知咩model

意見就係.....要低殘影,盡量少反光,黑位要黑 以上部部都有唔同缺點
(EC9300 我反而覺得唔算差, 行過百記見到色水堅靚, 但打機最好留意埋input lag)

1. 1.LG 55UF8500
wgpoon 發表於 2015-10-19 00:26

EC9300 input lag 52ms, 改做PC input先41ms
https://www.avforums.com/review/ ... led-tv-review.10889
OLED仲有冇燒印問題呢?

滿足晒3個願望
究極之普通人 發表於 2015-10-19 00:12

6個當中冇,即out budget啦

EC9300 input lag 52ms, 改做PC input先41ms

OLED仲有冇燒印問題呢?
frankiepoon 發表於 2015-10-19 00:56

呢個我真係唔夠膽講,

但我諗玩3-5年應該無乜事既
電視畫面唔同手機, 下下都唔同色彩, 最多咪整個TBB logo

而且以前LED 最怕係高溫會命短, 我估呢個已經唔算係問題

呢個我真係唔夠膽講,

但我諗玩3-5年應該無乜事既
電視畫面唔同手機, 下下都唔同色彩, 最多咪整個TB ...
wgpoon 發表於 2015-10-19 01:10

打機有好多固定既box!

多謝各位.最終買左55x8500c