最終3部電視機選擇~決定好就衝了

爬左幾日文,睇哂各大品牌既機型,總結出以下3部,希望比d意見
(要求打機順暢)
50w800c~~~~~$6950
優點:100hz高速面板,打機順暢
缺點:android不太穩定,易hand機

49x8000c~~~~$7680
優點:4k,傳聞100hz面板
缺點:android不太穩定,易hand機

50cx600h~~~~$7950
優點:5年保,4k
缺點:50hz面板,in put lag比較大怕打機有影響

Use external Android/Apple TV box is better.

幾多hz都無用,如果打機既話,高ms都係有拖影

一定要罪大???? 唔考慮3叔???

三叔 ju7000太貴啦

爬左幾日文,睇哂各大品牌既機型,總結出以下3部,希望比d意見
(要求打機順暢)
50w800c~~~~~$6950
優點:100 ...
惹火JOHNNY 發表於 2015-10-30 14:52

我就揀左 49cx700  細鋪買 $93xx
傳聞中既漏光係有 但開埋光度控制都算可接受   input lag 唔覺....掛  未認真試

by the way,  同我之前刨文講既剛相反既  我見話 p記用 100hz panel 索尼用 50hz 先揀 p咋

via HKEPC Reader for Android

Cx700係100hz panel 600先係50hz panel
Sony700c係50hz 800c係100hz
同埋如果去到9千價位我會選返3叔

岩岩落左百記集中試呢3部機
畫面速度最順暢係800c之後係cx600最差49x8000c
所以49x8000c已經直接西走
但係系統順暢度800c唔真係唔及cx600轉個台都要等一等既,2選1,真係好煩惱

岩岩落左百記集中試呢3部機
畫面速度最順暢係800c之後係cx600最差49x8000c
所以49x8000c已經直接西走
但係 ...
惹火JOHNNY 發表於 2015-10-30 19:03

你唯一要求係打機順暢
3部入面你一早揀左啦

沒錯,50w800c的確最合適,不過是有點怕佢既系統,聽聞sony可以加錢續保,咁係買機前要買定,定係就到期先再買?