有無 TV 有內置 AirPlay?

唔係太想用 Apple TV.....

唔係太想用 Apple TV.....
Ksec 發表於 2015-11-19 17:20

要睇有無批專利
據我所知,有AIRPLAY功能的非蘋果DEVICE,見得最多的係擴音機(AMP),但個AIRPLAY係限制左只能傳聲不能傳畫面

如果只要AIRPLAY唔要裝APPS的話你買三代目APPLE TV好了:dev:

回覆 2# sunhikari
Himedia D media player 都有架 (HD600A 芒果嗨Q)

回覆  sunhikari
Himedia D media player 都有架 (HD600A 芒果嗨Q)
kkfok1031 發表於 2015-11-19 18:10

果d係非官方支援, 穩定性應該不及Apple TV.

要睇有無批專利
據我所知,有AIRPLAY功能的非蘋果DEVICE,見得最多的係擴音機(AMP),但個AIRPLAY係限制左只能 ...
sunhikari 發表於 2015-11-19 17:39

唉。。。。。

果d係非官方支援, 穩定性應該不及Apple TV.
kelvinhin 發表於 2015-11-19 23:42

成日一update iOS就唔work:haha:

LETV 有, 不過唔太穩定

上淘寶打"HDMI WIFI"可以找到,
幾舊水有交易

上淘寶打"HDMI WIFI"可以找到,
幾舊水有交易
kkepic 發表於 2015-11-21 22:01

幾舊水的話不如直接買舊版Apple TV

小米電視冇咩? 我記得好多國產電視盒都有,我電腦WINDOWS都係用軟件(AIR SERVER)黎做AIRPLAY出聲同畫面,APPLE有開放API出黎比人自己做