買左隻mon,但無電線.....

我岩岩買左部電腦+Mon, 但拆開隻mon入面無電線......但就俾我發現部電腦個盒入面有兩條電線, 個fuse都係5A的:

但我睇番個mon的spec: http://accessories.ap.dell.com/s ... BCJL&redirect=1

似乎只係需要0.8A..........

咁呢條線究竟可唔可以用黎做個mon的電線呢?

Thanks.

1. fuse 一向比 用電流大
2. 電器啟動時瞬間電流可能會比說明書高好多
3. 其實只要岩標準(插得入)就用到 , 無問題~

無問題

Ask dxll cs for the power cord。。。。。

Ask dxll cs for the power cord。。。。。
hs008 發表於 2015-12-31 10:52

回 post 前 請 看 內文 !!!!!!

""但就俾我發現部電腦個盒入面有兩條電線, 個fuse都係5A的:"""""

其實樓主懂得問衣個問題都已經知道答案,
去買過條0.8Afuse吧,唔換的話太危險了.

just call them for help.....

just call them for help.....
hs008 發表於 2015-12-31 12:19

所以我未話要睇內文囉 ....
"我岩岩買左部電腦+Mon, 但拆開隻mon入面無電線......但就俾我發現部電腦個盒入面有兩條電線, 個fuse都係5A的:"
佢係 dell 買左 一 set 電腦 , mon 包裝盒没有 power 線 , 但在 電腦主機盒內有兩條喎....

其實樓主懂得問衣個問題都已經知道答案,
去買過條0.8Afuse吧,唔換的話太危險了. ...
kkepic 發表於 2015-12-31 11:38

摟主在主機盒的兩條 線 係 用 5A FUSE , 一條 主機 , 一條 MON 用 ,
5 A 好正常 , 吾使換.

摟主在主機盒的兩條 線 係 用 5A FUSE , 一條 主機 , 一條 MON 用 ,
5 A 好正常 , 吾使換. ...
sunyan12 發表於 2015-12-31 12:27

你知唔知道隻mon如果係行0.8A,
但用5A fuse會出現咩問題?