仲搵得番 P記舊款 (E6H / AS630 / AS670) 嗎?

最近想換過部電視
心目中係 P記 既32/40"既,唔使3d,
筆直約 4-5K
應用: 網劇>電視>youtube>睇碟; 唔打機

刨完一輪中外網評後,
比起今年既 CS 系,
好似話啲舊款機 (13/14 款 - E6H / AS630H / AS670H) 表現仲好啲

想請教ching 會揀買舊model (如果仲搵到)
定係買 '15 啲新model 呢?  

另外上價錢.com睇,
見個啲舊款都剩係得番啲細舖報到價

咁買 / Check時有乜要留意?
(只知原裝封箱膠紙一條過 vs re-pack 機)

Thz

price果d全部係有價無貨

唔急既話等16年新款吧
係CES上已公布

回覆 2# manlung803

唔該晒 manlung 師兄
但我見啲報導集中晒講4k新機

唔通16年唔再出 FHD?

回覆  manlung803

唔該晒 manlung 師兄
但我見啲報導集中晒講4k新機

唔通16年唔再出 FHD? ...
Job21 發表於 2016-1-11 20:31

無咁快停既
多數係無咩大更新所以唔講姐

不過PAN可能唔出32" 1080P

淨係記得E6H個樣好靚

via HKEPC Reader for Android

回覆 4# manlung803

整整下,遲啲想搵部好啲既中低階機都無

15年 P記啲32吋,啲 config 靚到叫人唔好買,睇埋今年佢點出啲 32 吋,如果又係啲咁嘅 config 就要轉牌子。

回覆 7# gahqm

本來都只係諗住買部32就算
但睇完晒之後,
好似gahqm兄講咁,32真買唔落手

加埋諗到 P記5年保,不如買部中階啲啦,
所以先申請追加撥款,升上40

本來都有積極考慮cx600
但係4k真係用唔著,擔心用佢黎放FHD source 會衰過1080機 (係X澤睇高清台已確認)
然後發現,14年FHD 款好過15款

CX900系 係香港佢又唔出

回覆 8# Job21

所以我暫時都用住 L32u30h 先,睇埋 16 年啲 pan 記 32吋係點先換 ,因為我部野都差唔多五年喇。其實我都唔求乜 4K 3D,我只係要最基本嘅 FHD,15 年啲32 吋夠膽死全部都係 1333x768,真係擺明趕客