[操作疑難] 買左隻16:10MON但出唔到1920X1200..求教(DELL U2415)

DELL 廠機INSPIEON3250 INTEL 530內顯 機身有HDMI所以我用HDMI線 但冇得比我揀1920 1200...得1920 1080 搞到拉長左個畫面 ...DRIVER 咩都更新晒都係咁,求CHING們指教

DELL 廠機 INSPIRON 3250 INTEL 530內顯 機身有HDMI所以我用HDMI線 但冇得比我揀1920 1200...得1920 1080 搞到拉長左個畫面 ...DRIVER 咩都更新晒都係咁,求CHING們指教
bbbada 發表於 30/1/2016 18:18

有沒有另一條 HDMI 線可以試?

HDMI 線吾係出1920x1080咩
換dvi線啦先出到1200

IVXVF 發表於 2016-1-31 22:22

U2415H冇DVI
樓主部notebook亦冇DVI

家中有U2415H + HD7750 HDMI, 正常出到1920x1200

IVXVF 發表於 2016-1-31 22:22

呢個是intel問題,A卡hdmi是可以出1200
好似可以自己加,冇用過intel… 自己google下

560ti+benq 241vw 要dvi先出到1920x1200

我果部是細枱機。咁我而家係咪應該換條hdmi線or 買個vga/hdmi轉dvi插??

我果部是細枱機。咁我而家係咪應該換條hdmi線or 買個vga/hdmi轉dvi插??
bbbada 發表於 2016-2-1 13:03

第一你要認啱個 mon model,冇就人手揀啱或搵 mon 既 driver 。
第二如你要喺 resolution熄咗個show compatile display mode only選項,咁所有張 card 出得到既 resolution 都會見到

第一你要認啱個 mon model,冇就人手揀啱或搵 mon 既 driver 。
第二如你要喺 resolution熄咗個show comp ...
buynaka 發表於 2016-2-1 13:38

THX 各位CHING

1    已經係由佢MON隻碟度裝DRIVER....
2 第2點搞圭埋都係冇...

其實有冇機會關條線事呢...
條線係我1,2年前突登買PS3 睇3D藍光時買..冇理由出唔到...1920 1200

可能幫到你。