兩個唔同比例的mon

想問下如果有兩個唔同比例既mon,一個16:10 一個16:9同時插住PC,
用同步同時出同一個桌面画面,但16:10個個画面就變左16:9拉高版,
有咩方法可以同步出2個不同解像度呢?

你都識講同步, 咁又點可能唔同解像度?
唔同解像度就唔叫同步
最多只可以加黑邊

你都識講同步, 咁又點可能唔同解像度?
唔同解像度就唔叫同步
最多只可以加黑邊 ...
KinChungE 發表於 2016-4-13 17:47

唔係咼我係上年問過腦場D人話一張卡可以出幾個mon 同時唔同解像度架咼,如果我想唔同解像度要點做呢?

via HKEPC Reader for Android

Display 卡可以出2個不同解像度
如果你有兩個mon
係screen resolution 度可以選Display 1 or 2
1同2各有不同的screen resolution選

Display 卡可以出2個不同解像度
如果你有兩個mon
係screen resolution 度可以選Display 1 or 2
1同2各有不 ...
k210ing 發表於 2016-4-13 21:28

甘要兩個都出同一個主桌面,但唔同解像度,係選同步定咩呢?有無图説明?

甘要兩個都出同一個主桌面,但唔同解像度,係選同步定咩呢?有無图説明?

via HKEPC Reader for Android ...
wck709394 發表於 2016-4-13 21:43

同一個畫面就一定同一解像度
同一部機出幾個mon唔同解像度係for出唔同畫面用, 唔係同步

你用clone ...點可用同一個resolution .....你要extend ...即係伸x

甘如果將來入個4k 16:9mon ,同一部現有1920x1080 16:9mon投投 ,4K做主mon 日常用,當要睇片時先開投投,甘4kmon 我就會関左去甘,我應該點搞好呢?

Win+P