[操作疑難] 買LG 27UD88W 定DELL U2717D好呢

睇完akitohk 果LG 27UD88W .有d心動想換Mon ,價錢唔算係大問題,反而著重畫面顏色整體質素,希望大家能比d意見小弟,謝謝

via HKEPC Ionic Reader v1.2.9 - iPhone

回覆 1# crazywan

4K VS 2K?
其實我岩岩比咗錢等送貨(27UD88),
27UD88好似暫時未有行貨, 對下一級的27UD68我係黃金見過要5280.

以今天咁計, 買Dell會有保, TB落黎我會當無先.
但我自己比完錢先發覺我連部機都要upgrade埋先用到

保用方面,dell可升5年保,
TB的27ud88就算你可以運返內地都係得12個月保(可能因為咁所以平過日韓美個邊咁多)
而27ud88若有港行應該有39個月保,以68個價推算應該要6千多小小

顏色數據我要過多幾日先俾到.

回覆  crazywan

4K VS 2K?
27UD88好似暫時未有行貨, 對下一級的27UD68 ...
878 發表於 2016/4/19 16:31

我仲慘,我要用番內顯
本身用緊 550Ti

回覆 4# beenoliu

我都係550TI, 但我dual開mon加電視 應該都焗住要換卡. 頭先上網睇, 如果IGP都行到 好似要合併dual mon兩條Channel, 你應該用返1隻 4K?

回覆  beenoliu

我都係550TI, 但我dual開mon加電視 應該都焗住要換卡. 頭先上網睇, 如果IGP都行到 好似要 ...
878 發表於 2016/4/19 18:07

同是天涯羅樂林,我係用一個 mon 咋
唔通要換埋 960?Skylake 係咪原生唔支援 4K 60Hz output?

同是天涯羅樂林,我係用一個 mon 咋
唔通要換埋 960?Skylake 係咪原生唔支援 4K 60Hz output? ...
beenoliu 發表於 2016-4-19 18:32

skylake當然ok

Screen Shot 2016-04-19 at 8.44.59 PM.png

回復 7 #akitohk

咁即係我插番底板 HDMI 就得?我見你插 DP

via Sony Xperia Z5 Premium

回覆  crazywan

4K VS 2K?
27UD88好似暫時未有行貨, 對下一級的27UD68 ...
878 發表於 2016-4-19 16:31

乜野原因要upgrade 呢?張顯卡唔支援4K???

via HKEPC Ionic Reader v1.2.9 - iPhone

回復 akitohk

咁即係我插番底板 HDMI 就得?我見你插 DP

via Sony Xperia Z5 Premium
beenoliu 發表於 2016-4-19 22:47

你係邊塊mb?
skylake MB好似唔係完全support hdmi 2.0, 要加chip
以gigabyte為例,得幾塊寫有hdmi 2.0, 其餘個d寫1.4
如果有DP就最好用DP