22吋電視,可以電腦用有乜選擇??

好耐之前買左部LG 22"電視冇IDTV既,要用STB. 呢家換左新腦直出HDMI,插去電視就冇畫面出.
相信係電視太舊,呢家新既電視會唔會一定兼顧到電腦輸出??由於放在房內一物兩用,所以要有埋IDTV功能唔可以齋當mon用.

有冇邊隻牌子同型號介紹??thx

不如整個看到TV的MON

得LG揀得過

你原本部電視有HDMI輸入,照理應該可以接受電腦輸出

好耐之前買左部LG 22"電視冇IDTV既,要用STB. 呢家換左新腦直出HDMI,插去電視就冇畫面出.
相信係電視太舊,呢 ...
正宗球迷 發表於 2016-5-30 01:57

你買隻MON,然後自己加隻電視盒,會多好多選擇

不如整個看到TV的MON
etboejrb 發表於 2016-5-30 02:08

睇到電視既mon?咁即係同idtv一樣?

via HKEPC Reader for Android

得LG揀得過
KinChungE 發表於 2016-5-30 07:36

Lg邊款型號既電視可以?一陣買左隻出唔到電腦訊號就煩

你原本部電視有HDMI輸入,照理應該可以接受電腦輸出
eo38cl 發表於 2016-5-30 08:00

我最初都咁諗,但係舊個部可能太舊款,插到機頂盒,插電腦就出唔到,就算預先轉定1650解像都出唔到。

我要搵張舊顯卡,專登搞到有聲既hdmi變到冇聲齋視訊先得,仲要係1650唔係1920.

Epc好舊既post有提過呢類電視係有出唔到電腦hdmi訊號。

你買隻MON,然後自己加隻電視盒,會多好多選擇
s84292 發表於 2016-5-30 08:36

即係現時我部舊機個玩法?但係用mon就出唔到聲。有冇mon有聲又夠大架?

我最初都咁諗,但係舊個部可能太舊款,插到機頂盒,插電腦就出唔到,就算預先轉定1650解像都出唔到。

我 ...
正宗球迷 發表於 2016-5-30 16:21

1680x1050既更加冇理由會出唔到
預先轉定resolution係唔work, 因為你一換左第二隻mon佢就會重新set過resolution

解決方法:
http://www.hkepc.com/forum/viewt ... &extra=page%3D1