請問坊間有無賣 hdmi to dual link dvi 轉插 or cable 呀?

因 u2711 的 hdmi 係出唔到 2k 解像度, 所以想睇下有無呢類轉插 /  cable 賣

因 u2711 的 hdmi 係出唔到 2k 解像度, 所以想睇下有無呢類轉插 /  cable 賣
pk1667 發表於 2016-6-1 10:13 AM

個 Mon 嘅 HDMI 點會食唔到原生解像
換過條線啦,買 HDMI 1.4 的

個 Mon 嘅 HDMI 點會食唔到原生解像
換過條線啦,買 HDMI 1.4 的
孤兒仔 發表於 1/6/2016 10:33

u2711 的 hdmi inbput 係出唔到 2k 解像度, 就算用另類方法出到都要改成 30Hz

ps : 線呢個問題我一早已經試咗, 你有無用緊 / 接觸過呢隻 mon 先

u2711 的 hdmi inbput 係出唔到 2k 解像度, 就算用另類方法出到都要改成 30Hz

ps : 線呢個問題 ...
pk1667 發表於 2016-6-1 10:38 AM

出個 Mon 2560x1440 跟個 HDMI 連1.3都未有
咁伏你都買?

個mon本身食唔到, 你點轉都冇用

個mon本身食唔到, 你點轉都冇用
KinChungE 發表於 1/6/2016 11:31

我想用 MB 的 HDMI  去個 MON 的 DP., 而唔係 HDMI

出個 Mon 2560x1440 跟個 HDMI 連1.3都未有
咁伏你都買?
孤兒仔 發表於 1/6/2016 10:49

1) 個 mon 係 dell 以前 RMA 的
2) 我無講過一定要經 HDMI 出 2K 解像度

重申一次: 我係想用 MB 上的 HDMI OUTPUT 駁去 MON 的 DUAL LINK DVI INPUT

重申一次: 我係想用 MB 上的 HDMI OUTPUT 駁去 MON 的 DUAL LINK DVI INPUT
pk1667 發表於 2016-6-1 14:25

你MB既HDMI出唔出到2k resolution先?
呢樣野要converter做, 唔係一條線做到

你MB既HDMI出唔出到2k resolution先?
呢樣野要converter做, 唔係一條線做到
KinChungE 發表於 1/6/2016 14:25

肯定出到, 塊 mb 以前玩過 dual mon (2 x 2k 解像)