[操作疑難] 淘寶電視天線放大器香港用唔用到?

屋企塘樓條天線收得好差, 想淘個放大器.
有冇CHING 知道WORK 唔WORK?
THANKS!

我試過唔係好work,  建議用返鴨記貨式。Taobao賣鴨記那些牌子的放大器同香港差唔多價錢。所以唔駛係Taobao買。

你魚骨本身無放大器?

或者試下買條貴啲既天線

淘寶買既work
不過呢款香港都有賣, 亦唔貴, 冇必要淘寶

淘寶買既work
不過呢款香港都有賣, 亦唔貴, 冇必要淘寶
KinChungE 發表於 2016-7-5 14:00

http://www.hkepc.com/forum/viewt ... &extra=page%3D1
請問會係咩問題?

請問會係咩問題?
citi321 發表於 2016-7-5 18:00

放大器既幾組output之間冇filter, 互相干擾

THANKS!
2000092 發表於 2016-7-4 21:19

試吓係鴨記揾吓仲有冇英國品牌Philex電視放大器, 我自己用緊佢一開二放大器, 內置14dB視頻可調校增益, 仲係兼容英式13A插蘇頭. 兩年前買130蚊左右.

slx-gold-2-way-tv-aerial-amplifier-signal-booster-for-fm-dab-tv-28101r.jpg

THANKS!

睇下個放大器gain 幾多

我幾個朋友都係.......淘條室內天線解決哂問題

好多天線本身訊號弱,去住戶d 線又舊又屎..............咁就插條室內天線,一隻手指公咁大,勁過條天線......

THANKS!

屋邨D電器店已經可以買到,甚至乎“日本城”都有,唔使TB買。