各位師兄依家有沒3DTV可以取代罪大32HX75(已解決)

各位師兄依家有沒3DTV可以取代罪大32HX75,塊死人三叔PANEL 已經係第二塊,第一塊買沒耐就有一條條漬咁既野,依家第二塊上
年尾就間5中有DEAD LINE 就冇理佢,依家就長期係頂部閃閃下

以為有得整叫照訂PANEL,最多係carm 李+X 錢,搞咗成個月到最後罪大出埋 PANEL SUPPLY END APPROVE  LETTER 叫我搵番誠哥Carm 新機
Screenshot (18).jpg

今日誠哥同事叫我可以去門市簡新機,但都唔知開心定係開心,佢仲強調要"近似品質及功能之貨品"
我問係咪一定要32" 3D FULL HD,換部差唔多$6000"大DD 40"(DESKTOP極限) 純4KTV得5得, 佢答係唔得點都一定要32" 3D FULL HD,
我話冇曬32" 3D點算,好似得4X" FHD OR 好以得HIGH END 4KTV 先有3D,跟住佢話仲然之係大少少3D FULL HD都可以簡 ~

3D 依家冇咩用,3DFHD 又好似得43W800C 但又大得齊 ,我照簡43W800C好 (好似都就停產),定唔妥協換40"4KTV?

27/7
最後w800c無貨,又好順灘肯換4k 40ku6300,15個工作天寄番5880蚊支票俾我,琴日買,今日送同裝

俾我寧願要4k冇3D好過Full HD 3D
不過40" 4k, 估計都係Innolux panel, 質素預左同你部HX750/HX75a差一大截

3D 好緊要
不過大勢已去.....

俾我寧願要4k冇3D好過Full HD 3D
不過40" 4k, 估計都係Innolux panel, 質素預左同你部HX750/HX75a差 ...
KinChungE 發表於 2016-7-21 09:02

唯有博大霧簡多部6000蚊4k機報俾安心保,只要唔係三叔panel,台灣同lg屏都冇問題,我用親有三叔panel既mon同電視一定會一兩年左右死panel

回覆 3# 唔識電腦人

D 3D眼鏡擺到鋪塵,以前係因為貪用3D panel tv多數係靚屏motionflow又大d,我買戲飛都係唔會簡3D,睇到頭都暈埋

唯有博大霧簡多部6000蚊4k機報俾安心保,只要唔係三叔panel,台灣同lg屏都冇問題,我用親有三叔panel既mon ...
B.BEAR 發表於 2016-7-21 13:34

只能講你唔好彩
家中兩部Sony TV都用Samsung Panel, 一部5-6年, 一部10年, 仍然好健康

慘慘…我部32hx750都好少睇
壞左都唔知點算

見到師兄咁,搞到我教有d擔心,近排佢有陣時無啦啦會閃一閃

見到師兄咁,搞到我教有d擔心,近排佢有陣時無啦啦會閃一閃
eric415 發表於 2016-7-22 20:06

部野病發之前都係咁,閃一閃 OR 爛 開機SONY LOGO   

回覆 9# B.BEAR

唔好咁黎嚇我啦,雖然我有續左2年保,但要搞黎搞去都好煩