[操作疑難] 請推薦一個23吋電腦mon~ thx~

電腦係mac mini 用mac os~
本人只係放工在家上下網,唔打機~
得閒整理一下家庭相片同video,所以想要ips 8bit
(唔太苛求100%色準,因為家用0野都知冇咩可能)~

電腦節開始做散貨
有咩23~24吋千零蚊平mon 散貨推薦(我個位有60cm闊)?
牌子就睇價錢,心目中aoc 好似平0的~

thx~

電腦係mac mini 用mac os~
本人只係放工在家上下網,唔打機~
得閒整理一下家庭相片同video,所以想要ips  ...
kannet 發表於 2016-8-11 13:32

ching,LG-23-24吋價錢一樣ok...

ching,LG-23-24吋價錢一樣ok...
boot 發表於 2016-8-11 13:38

都可以望望~ 不過太耐冇留意0的mon
好耐之前望過0的lg 3星~
佢0的光度唔知點解望落去係好“次“眼~ 唔知有冇改善到~
定0個時0的ips 係咁~

Q2577PWQ $22xx
反正你落去腦場問AOC佢0地都推呢隻

都可以望望~ 不過太耐冇留意0的mon
好耐之前望過0的lg 3星~
佢0的光度唔知點解望落去係好“次“眼 ...
kannet 發表於 2016-8-11 13:48

我呀爸用緊lg 23吋mon,光度無"次"眼問題,畫質仲幾好...

$1099~AOC - 23吋 超薄防閃爍 全高清顯示屏 i2381Fh
$899~LG - 23吋 全高清顯示屏 23MP48HQ

邊隻底玩0的? 係咪都足23吋? 我見price 寫lg 得(21.5吋)既?

回覆 6# kannet

如果23"mon應該足23",你睇$899個隻應該係22MP48HQ,係22"所以實得21.5

回覆  kannet  

如果23"mon應該足23",你睇$899個隻應該係22MP48HQ,係22"所以實得21.5 ...
chungkay 發表於 2016-8-13 16:17

http://www.hktvmall.com/hktv/zh/ ... 01_S_LEDLGE23MP48HQ

又唔係喎~ 佢又真係打 23MP48HQ

不過家下睇完其他0的討論
又心思思想買aoc 隻2k mon/lg 0的 21:9~
都係要落場望望先決定到~

回覆 9# kannet

呢隻當然係23MP48HQ,佢邊度寫係21.5"?我係講你睇到寫21.5"果隻!