[操作疑難] 屋企換電視 SONY , 大家點睇?

部SONY KDL-46EX700 , 6年機終於壞左 , 開機冇電冇畫面 , 紅燈閃三下.

依家屋企人想換 55" , 電視同梳化 距離9-10尺

依家睇緊部 SONY KD-55X7000D , $11000-$14000

係呢個價 , 仲有冇更好既選擇??

(Panasonic Plasma 唔再出新.....T.T)

呢期計,好似samsung ks7300 好d
雖然可能out左小小 budget

呢期計,好似samsung ks7300 好d
雖然可能out左小小 budget
mfai 發表於 2016-8-22 22:07

THX............... BUT..................
    老豆唔要三叔~只要日本機

LG OLED 9100  , 1080P賣緊13000

THX............... BUT..................
    老豆唔要三叔~只要日本機
黑道明 發表於 2016-8-22 22:13

LOL...無計了

可以比多啲就panasonic 58dx700

可以比多啲就panasonic 58dx700
siriochow 發表於 2016-8-22 22:25

55" IS MAX....
如果唔係我就搵部65"

55X9300D? 近似EX質素,X7000D唔多掂(暫時看SPEC相比9300D),不過9300D比7000D貴一倍

55X9300D? 近似EX質素,X7000D唔多掂(暫時看SPEC相比9300D),不過9300D比7000D貴一倍
yugioh1 發表於 2016-8-23 11:21

貴一倍......T.T
我都希睇過下......但係$28000......貴左好多..........
只能$10000-$14000
而且唔要泡菜機......
暫時都只有....55X7000D.........

X7000D 有咩問題??

如呢個價錢日系得sony x7000d,都望過下,係用ips,色彩唔差,不過背光都幾閃下