21:9 35吋 ips freesync >100hz 求推介

搵唔到RRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR

淨係得G-sync的ASUS MON王最接近渣RRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR

BTW, 係咪話GPU能力唔夠強 FPS不足的情況下(eg. 50-70FPS range)
freesync / g sync先會發揮最大作用?

4K mon 行2K game會唔會唔好?

反正4K都唔會RUN得順 買2K MON好過?

如果有FREESYNC的情況下 去唔去到100,120 144HZ相較會唔會好重要?

雖然我下決心買個靚MON

但正因為想買個適合的MON先覺得好多野要考量

pretty sure there is no 35" IPS out there in the market right now

pretty sure there is no 35" IPS out there in the market right now
HKJoe 發表於 2016-8-25 20:45

how about 34"

其實freesync 芒用N咭,有冇影響?會唔會浪費咗?

via HKEPC Ionic Reader v1.4.2 - iPhone

via HKEPC Ionic Reader v1.4.2 - iPhone ...
hifipoorguy 發表於 2016-8-25 10:49 PM

我都係研究緊呢個問題 因為gsync mon實在係獅子開大口
要考慮既我估係要知道到底用freesync mon行N卡開vsync到底做唔做得出gsync效果 同埋有幾多performance impact (-fps)

我都係研究緊呢個問題 因為gsync mon實在係獅子開大口
要考慮既我估係要知道到底用freesync mon行N卡開vs ...
HKJoe 發表於 2016-8-25 22:57

請問可否cross match
Free sync 配n 卡
G sync配A 卡

via HKEPC Reader for Android

自己開間廠做 lcd panel,即刻有乜都得~

請問可否cross match
Free sync 配n 卡
G sync配A 卡

via HKEPC Reader for Android
administrator~ 發表於 2016-8-26 19:28

No,用得N卡要用Gsync Mon先有用,反之亦然

Freesync要係指定RANGE先去到最大效用
唔知佢點計 100HZ我估大約30/40-100hz

via HKEPC Ionic Reader v1.4.2 - iPhone ...
hifipoorguy 發表於 2016-8-25 22:49

冇影響 用唔到個功能姐

如果G-sync mon用a片就會浪費  因為g-sync要係個mon度加晶片
要比錢nvidia  成本當然由消費者食  所以貴好多
而freesync唔洗額外比錢買chips 但係至於個mon加左乜野我就唔知