[操作疑難] 昨日走左轉黃金,SALES 說法求真

小弟睇緊21:9 既mon
1.)21:9 , 2.)34吋 , 3.)freesync , 4.)高hz , 5.)低ms , 6.)曲面
咁要晒因為貴到hihi 加未必有咁既貨,所以減返d 要求
LG 34UM68 $3990 (上維基網買同價,重有5%MALL DOLLAR 回贈$199.5) 不過有1-2光死點唔知點好

咁LG 34UM68 都有 1.)2.)3.) 要求
但60-75hz , 問題黎了,sales 話當開左freesync  之後就等同100hz
請問真的嗎?

假既,
任何sales只係用黎報價,  佢既推銷可以一概不理

1.)21:9 , 2.)34吋 , 3.)freesync , 4.)高hz , 5.)低ms , 6.)曲面
咁要晒因為貴到hihi  ...
ballballgun 發表於 2016-9-9 12:38

我都等緊同樣要求的MON
依家市場上冇呢種產品
SHAMESUNG遲下有隻CF791就滿足到以上要求
不過睇個勢最壞打算可能12月中至尾先出貨
所以我想買個 LG 29UM58用住先
29吋 21:9 最高75HZ 千八蚊 捱下先...

ballballgun 發表於 2016-9-9 12:38

外國有人將LG 以個系列嘅freesync 21:9 mon超到80-82Hz, 下限都低咗。 我諗話82左右係極限吧
同埋freesync都唔係用嚟增加refresh rate或者render rate

外國有人將LG 以個系列嘅freesync 21:9 mon超到80-82Hz, 下限都低咗。 我諗話82左右係極限吧
同埋free ...
bbsen 發表於 2016-9-9 13:20

C兄其實 "超" 係點超?
hz 唔係已經 set 死左架咩?

C兄其實 "超" 係點超?
hz 唔係已經 set 死左架咩?
ballballgun 發表於 2016-9-9 14:16

見到D人多數用Custom Resolution Utility, 有得download, 做法幾簡單。
D人話個mon 上下限有個 45 FPS 嘅windows, 即係超到79, min就最好唔好低過34...

不過你最好做吓research 了解清楚先搞。

AOC C3583FQ
21:9 (2560X1080)
35寸
支援freesync
144hz
5ms
2000R 曲面
VA Panel

5000個大洋有找(連運費) 唔知算唔算貴到hihi

AOC C3583FQ

21:9
35"
160HZ
曲面
FREESYNC

但好似淘寶先有

宜家 D MON 如果又冇 4K 又冇 144HZ 要 四千 ...
wing230 發表於 2016-9-9 16:12

4k 之後要比多4k買vga 卡,一個唔好彩又比多1k 買火牛
一寬好多大
我都用返 1080p 好了