[操作疑難] G Sync 一定要用Display Port 先用到?

因為個mon壞咗, 打算玩下4K/2K mon, 昨日買了 GTX750Ti, 而家選緊mon, 見750Ti support G sync, 但張咭冇display port, 只有HDMI同DVI, 係咪冇得玩G Sync???

係, 你買錯卡
應該搵張有DP既750Ti
不過玩4k/2k mon + gsync, 用750Ti, 你認為夠力?

係, 你買錯卡
應該搵張有DP既750Ti
不過玩4k/2k mon + gsync, 用750Ti, 你認為夠力? ...
KinChungE 發表於 2016-9-13 11:40

Thanks for your reply!
咁算, 我唔用電腦打機的, 慳番d錢
唔打機, 4K mon推唔推得郁?

唔打機咁用G SYNC做咩?? G SYNC MON 貴2K 加WO

唔打機咁用G SYNC做咩?? G SYNC MON 貴2K 加WO
cb2y 發表於 2016-9-13 13:01

我見有人話平時用都順好多嘛, 現在已不重要

冇DP 行唔足4K MON 60HZ

冇DP 行唔足4K MON 60HZ
yick 發表於 2016-9-13 13:41

原來係咁, 多謝ching提點, 叠埋心水睇2k mon

如果想睇電影SMOOTH D,用軟件SVP 都幫到你,GSYNC打機先見到威力

原來係咁, 多謝ching提點, 叠埋心水睇2k mon
sickgod 發表於 2016-9-13 13:58

如果用10BIT COLOR ,4K

一定要DP 先出到~

如果用10BIT COLOR ,4K

一定要DP 先出到~
yick 發表於 2016-9-13 14:04

24,25寸, 2K mon, 色準(99/100% RGB), 10 bit, 有咩推介?