[操作疑難] 想問多一次, 看動作movie 個LCD at least 要幾大? thx

主要看 東京温度,
佢得 5GB 1920x1080p.

暫時唔想上 2k/4k 住.

i7-4790 display.

心水:
千二 就有 24inch  左右.
夠看未ga?

平時 看開 30inch , 但壞左.
所以想問 24 inch ok唔ok... thanks.

吓,咁都要問人
有人用電話睇就夠
有人要真人先過癮

吓,咁都要問人
有人用電話睇就夠
有人要真人先過癮
200644600 發表於 2016-9-20 13:36

我想問個 mean 係幾多 inch 呀?

thx

回覆 3# ctracy

買MON就親自落場睇DISPLAY,你想要乜一睇就知。

我想問個 mean 係幾多 inch 呀?

thx
ctracy 發表於 2016-9-20 14:34

有大買大啦,你既然用開30吋
1080P 的MON都好平

回覆  ctracy

買MON就親自落場睇DISPLAY,你想要乜一睇就知。
DTS-ES 發表於 2016-9-20 14:37

即場放 4仔, 看下d動感?

有大買大啦,你既然用開30吋
1080P 的MON都好平
200644600 發表於 2016-9-20 14:43

問題係, 平時2 LCD, 一個 PDF full screen display 一個用 word.

30 inch 一個,

無得只係右手邊 PDF full screen display,
咁變左 看PDF 時, 細左.
因為唔full screen, d task bar, menu bar 都佔去 5 to 6 份之一個高度.
keep 番ratio, 即係成個PDF 又細左....

即係

大MON 看4仔 vs 2 display 看PDF full screen 之爭 咁.

問題係, 平時2 LCD, 一個 PDF full screen display 一個用 word.

30 inch 一個,

無得只係右手邊 P ...
ctracy 發表於 2016-9-20 15:03

姐係你諗緊買一個40幾吋定兩個30吋??

姐係你諗緊買一個40幾吋定兩個30吋??
200644600 發表於 2016-9-20 15:07

似乎大MON都取代唔到兩個細LCD,

所以想買第三個LCD,

主要看movie 用.

就係想問下由 30inch 看4 仔--> 24inch 看4 仔,

會唔會有問題,

呀, 其實我都可以simulate 一下,
看下 24inch "得唔得".

thanks.

回覆 9# ctracy

睇開30落24會好唔慣,其實可以考慮2個27,其中一個需要時可以打直