[操作疑難] 超4 X50 追唔到數碼台?

係樂視中秋活動日係淘宝買咗部超4 X50集運送嚟香港,發覺淨係追到模擬台,數碼台話冇訊號, 檢查過係得一個天線位, 有冇師兄同我情況一樣?

第一兩次係追唔到的,試多幾次,我屋企x50 & x43一樣喺咁

第一兩次係追唔到的,試多幾次,我屋企x50 & x43一樣喺咁
asian_xl 發表於 2016-9-22 22:06

師兄你部都係超4x50? 追台佢分開模擬同數碼,一去數碼佢話冇接駁

師兄你部都係超4x50? 追台佢分開模擬同數碼,一去數碼佢話冇接駁
wonght2 發表於 2016-9-23 00:00

要分開追台的,模擬追一次,數碼追一次。

利申: 港行用家

要分開追台的,模擬追一次,數碼追一次。

利申: 港行用家
buynaka 發表於 2016-9-23 00:42

轉去數碼佢便顯示冇接駁天線, 想追都冇得追

轉去數碼佢便顯示冇接駁天線, 想追都冇得追
wonght2 發表於 2016-9-23 01:52

咁你即係喺數碼嗰邊有追過定冇追過啫?

咁你即係喺數碼嗰邊有追過定冇追過啫?
buynaka 發表於 2016-9-23 08:30

冇,淨係顯示叫我接駁天線

冇,淨係顯示叫我接駁天線
wonght2 發表於 2016-9-23 12:28

咁你試下按左下menu制追台俾唔俾你追。

家中有部創維 只看到31 32 33這3個台 無線明珠J2J5那些都收不到

咁你試下按左下menu制追台俾唔俾你追。
buynaka 發表於 2016-9-23 13:34

我上個月幫個妹買左港行超4X43 都遇到呢個問題, 追完台得模擬頻道, 原來數碼要再追一次 追數碼台果時又係彈句 "未連接天線", 唔駛理佢, 繼續按 "ENTER" !?, 應該可以追到. 比佢呢句野玩左好耐, 最後攪掂, 真係玩死人