點解以前D mon 咁襟用

用緊部 sony sdm hx95 19" monitor, 都起碼9年; 另有部 samsung 19" lcd TV+monitor 都有8年; 部P記 plasma 6年, 全部仲正正常常冇藉口換.
反而另一部acer 用左一年壞左, 好彩包上門換左底板.

用緊部 sony sdm hx95 19" monitor, 都起碼9年; 另有部 samsung 19" lcd TV+monitor 都有8年; 部P記 plasma ...
java2 發表於 2016-9-26 13:51

我用緊部Topcon 15吋 Lcd mon 有13年,另有部LG- LED TV 一樣用左6年, 全部一樣仲正常...

以前貴價錢,用貴好零件唔易壞

似買波鞋nikx貴唔易爛,買百幾波鞋著幾個月爛

用料差咗好多囉,我有部09買年嘅AOC f23比我個仔摧殘咗咁多年(用原子筆又篤又畫)都無事,早幾個月前公司買咗部AOC 22寸IPS唔記得乜型號,安裝時唔小心比啲雜物輕輕碰咗一下就爆mon報消咗囉...

用緊部 sony sdm hx95 19" monitor, 都起碼9年; 另有部 samsung 19" lcd TV+monitor 都有8年; 部P記 plasma ...
java2 發表於 2016-9-26 13:51

點解你唔比埋價錢,你9年前個 mon估計起碼4、5千,你1年前個mon值1千,如果計埋通漲差唔多10倍,你現時起碼買個1萬mon先可以比較

點解你唔比埋價錢,你9年前個 mon估計起碼4、5千,你1年前個mon值1千,如果計埋通漲差唔多10倍,你現時起 ...
chungkay 發表於 2016-9-26 15:09

唔使4-5千, 應該3千幾買到

KinChungE 發表於 2016-9-26 15:28

佢呢隻係同系比較貴,剛剛check當年標價3990

KinChungE 發表於 2016-9-26 15:28

06年買個19吋16:10mon先至$1400左右咋喎

講開又講,我都有一部15吋lcd,1999年用到宜家,當年超貴

講開又講,我都有一部15吋lcd,1999年用到宜家,當年超貴
fkjohnny 發表於 2016-9-26 16:39

我都有個仲係屋企