淘MON夾枱掛架 點揀好?

NB 相對平價
樂歌LOCTEK 中價 D5 D6 三百人仔有找
愛格升ERGOTRON 8舊幾水人仔 , 旋轉角度同D6差唔多

其實我初初心儀D6, 因為有需要個旋轉角度大, 但後來睇左愛格升, 又諗緊邊隻好
其實係咪一分錢一分貨, 愛格升係咪用料好D, 唔會自己下垂, D節位唔會太鬆太緊?
因為都貴成兩倍幾, 值唔值得買?

或者師兄有冇其他款推介?
我應該會掛隻27吋, 將來都只會愈用愈大
THX

https://detail.tmall.com/item.htm?id=525683403485&toSite=main

用開呢隻全鋼鋁制好實爭好重身,我自己就買左兩隻機械臂掛係一條支撐杆上

我自己就買左 LOCTEK  D5 粗用,
不過我只係掛隻 22" mon,
經常扭左/右/擰90度角, 用左年半都幾滿意

用左樂歌另一隻雙臂都唔會話跌落黎
佢用料已經好唔錯,
Ergoton 我覺得應該會更好,但值唔值貴2倍有多,我覺得就未必

我自己就買左 LOCTEK  D5 粗用,
不過我只係掛隻 22" mon,
經常扭左/右/擰90度角, 用左年半都幾滿意 ...
ikenlo 發表於 2016-10-1 00:26

D5 同D6有D分別,
D6兩節都可以180度轉, 唔用個陣可以慳位D
我買樂歌都應該D6

D5 同D6有D分別,
D6兩節都可以180度轉, 唔用個陣可以慳位D
我買樂歌都應該D6 ...
唔識電腦人 發表於 2016-10-3 15:02

yes, 我依家望D5同D6
都覺得D6正D

請問如果15磅重既mon 用唔用到?
睇緊幾隻 34" 曲mon , 會唔會太重?

ballballgun 發表於 2016-10-5 17:26

humanscale M8 , 我用緊, 吊緊asus PG348Q 我個mon, 11.3kg 25磅, 夠力有突

回覆 7# ballballgun

D6應該比27吋以下用
但承重可以去到9KG, 如果岩孔位, 應該OK

ballballgun 發表於 2016-10-5 17:26

愛格升就話11KG都得
老老實實買到咁既價位 點會用唔到
成千銀, 夠買多隻CHEAP MON