玩N卡想升級34'' 16:9 弧型 monitor

心思思想等samsung CF791 靚仔弧型,行100HZ, 不過玩freeSync, 而且香港行貨一直未有消息
有冇師兄比較過Nvidia 既G sync 同 AMD既FreeSync 有咩分別?
係咪唔可以共通?
如果我係用緊GTX980, 依家係咪得番asus 部PG348Q可以揀?
定係繼續等?

34" G-sync 100hz curved 而家淨係得PG348Q同X34
我等緊acer X34P~ 年尾出

好似話延遲左下年先出

我最近敗左部asus PG348Q, 有漏光情況, 爬文有ching話係呢類mon既死症, 漏光情況我個人可以接受到, 但發覺張1070唔係好夠推3440x1440 (玩GTA5為例),
玩隻watch dog 1仲攪野, 佢行3440x1440唔係睇多d兩邊d野, 而係張中間放大左做21:9, 即係主角下半身被cut走左. 變相係睇少左野
打BF4就一流
如果樓主用980行3440x1440 可能要卡都換埋 (個人意見only)

34" G-sync 100hz curved 而家淨係得PG348Q同X34
我等緊acer X34P~ 年尾出
cheong06 發表於 2016-10-3 07:29

acer X34P同X34分別係???

我最近敗左部asus PG348Q, 有漏光情況, 爬文有ching話係呢類mon既死症, 漏光情況我個人可以接受到, 但發覺 ...
bihari 發表於 2016-10-3 16:11
用1070都唔夠推 是最高晝質 定係有乜原因  我都等遲d想買asus個mon

我最近敗左部asus PG348Q, 有漏光情況, 爬文有ching話係呢類mon既死症, 漏光情況我個人可以接受到, 但發覺 ...
bihari 發表於 2016-10-3 16:11

好似有軟件可以幫到呢個問題
你搵番好耐之前34吋DELL 個POST搵搵
PS:戴咗頭盔先 唔肯定架

用1070都唔夠推 是最高晝質 定係有乜原因  我都等遲d想買asus個mon
FTO 發表於 2016-10-4 08:02

唔夠推指(個人意見): 我都係試過幾隻game咋, 打GTA5時(3440x1440,草冇開盡), 都係6x左右, 隻mon 100Hz, GTX1070推game唔係咁易上到100Hz

好似有軟件可以幫到呢個問題
你搵番好耐之前34吋DELL 個POST搵搵
PS:戴咗頭盔先 唔肯定架 ...
kadon 發表於 2016-10-4 09:10

係呢個嗎?

http://www.hkepc.com/forum/redir ... 67&pid=34228569

http://www.flawlesswidescreen.org/

今晚試

係呢個嗎?

今晚試
bihari 發表於 2016-10-4 09:45

應該係 除非唔係