[操作疑難] EV2450 光暗問題

唔知點解我個EV2450
有時打機個時 突然會變黑 過幾秒又光返
有時開機畫面濛濛地之後又係幾秒後先正常返
請問0係咪隻MON出問題
請師兄指教一下

回覆 1# laosmiaale
隻MON冇問題,Auto EcoView般會根據周邊環境調整螢幕亮,EcoView Sense能夠偵測使用者離開螢幕時切換至待機模式,或者你到 Eco設定之下EcoView Sense、進階設定,檢定時間校到30分鐘,應該解決到你的問題

回覆  laosmiaale
隻MON冇問題,Auto EcoView般會根據周邊環境調整螢幕亮,EcoView Sense能夠偵測使用者離 ...
chungkay 發表於 2016-10-13 19:53

我有設定2個關閉 我係遊戲中閃一下光就會變暗

我有設定2個關閉 我係遊戲中閃一下光就會變暗
laosmiaale 發表於 2016-10-13 22:01

其實冇必要將EcoView 關閉,或者從新設定,線最好用DisplayPort

其實冇必要將EcoView 關閉,或者從新設定,線最好用DisplayPort
chungkay 發表於 2016-10-13 22:50

係啊 用返個 DisplayPort 設定還原廠都一樣

回覆 5# laosmiaale

如果MON有事唔會正常番,我懷疑係顯示卡問題

唔知點解我個EV2450
有時打機個時 突然會變黑 過幾秒又光返
有時開機畫面濛濛地之後又係幾秒後先正常返
請 ...
laosmiaale 發表於 2016-10-13 01:23

睇影片有冇問題? 隻隻GAME一樣定剩係一隻GAME先係,
如果只係一隻GAME係咁,係GAME SETTING 問題

回覆  laosmiaale

如果MON有事唔會正常番,我懷疑係顯示卡問題
chungkay 發表於 2016-10-14 19:13

我既情況係 突然間GAME 度閃左一下好光 光完之後就會變暗

睇影片有冇問題? 隻隻GAME一樣定剩係一隻GAME先係,
如果只係一隻GAME係咁,係GAME SETTING 問題 ...
s84292 發表於 2016-10-14 19:42

影片冇乜留意 試過開個and模擬器 都會特別深色咁