咁多位師兄...有關topcon mon 問題...

是咁的 細佬啱啱買左隻 topcon divine 22a
歡歡喜喜 諗住有新MON
但係整完覺得好似好濛  好唔自然  睇一陣就好攰
點効光度 對比都係好辛苦

想請問會唔會關 DISPLAY 咭事 因為我台主機都好舊鳥
係Intel(R) G41 Express Chipset
仲有既係我行VGA既 呢度又關唔關事呢

最擔心係隻MON有問題... 我可以點樣求證呢

恭喜你
你隻眼係正常既
請插除左vga之外既窿

係呀插vga,會差D

oh nooooooo  THX 2位師兄
咁我要買過張display
我見有 二三百蚊 嗰啲得唔得
其實我拎黎做文書野
唔好濛  唔好化 唔啲色好奇怪睇到攰就得

唔知你個mon有得插咩
小心d買番張有同樣窿既插就得

btw就咁用番你原本果塊底板可能都得
可能買舊轉插就可以繼續用
or唔駛轉插就咁都得
你可以影張相upload上黎

睇個畫面矇之前,已經confirm個解度係mon推薦的解像度(1920x1080)?

舊款tn panel,通常刺眼唔靚

買野前最好forum問意見

樓主試問店,可唔可加錢換其他mon

唔知你個mon有得插咩
小心d買番張有同樣窿既插就得

btw就咁用番你原本果塊底板可能都得
可能買舊轉插就可 ...
康士富 發表於 2016-10-29 13:36

原來我應該係內罝...有呢啲槽可以用

睇個畫面矇之前,已經confirm個解度係mon推薦的解像度(1920x1080)?
寂寞的FSY 發表於 2016-10-29 15:02

己經係喇

舊款tn panel,通常刺眼唔靚

買野前最好forum問意見

樓主試問店,可唔可加錢換其他mon ...
cantona7 發表於 2016-10-29 15:51

下次唔敢喇...
如果真係得 我上網見仲有呢幾隻啱我SIZE 同筆直
BenQ GL2250
Philips 223V5LSB2
Samsung LS22F350FHCX/XK
BenQ GW2255
LG 22MP47HQ-P

TOPCON 係咪己經唔洗再考慮XD?

http://www.price.com.hk/product.php?p=192869

http://www.price.com.hk/product.php?p=236215

va panel

原來我應該係內罝...有呢啲槽可以用

己經係喇

下次唔敢喇...
如果真係得 我上網見仲有呢幾隻啱我SIZE ...
ksgchung 發表於 2016-10-29 23:47

我意思係
你塊底版可能有dvi/hdmi呢d頭
未必要買display card