[已換屏] acer XB271HU, 屏幕2X2大亮點問題

我覺得開新 Post 比較好

12.03
決定入手,所以下午前住黃金。

下午於黃金田店地舖時詢問價錢,被人黑口黑面,問價無視對待。

吃完飯後,我找對面砌機店開單,然後過返對面拿Mon

賣Mon果邊,第一句就話唔使試啦,有事找代理,不過我話點都要簡單測試了一下,因現場環境問題,好多塵和太亮,看不出有大問題。

晚上吃完飯後,開來玩,點知開Mon果下見到右邊下面有個大光點,佔位在 2x2 pixel ,約4至6個點被影響。

純色環境(包括全黑)也難發現,不過開mon果下畫面幾明顯下

我可以確保,我自己對個 Mon 無任何碰撞等人為因素,再加上5K 1個Mon, 我仲比之前更加小心禁運送。

12.04
店內真的難看,主要是,試Mon位太低,環境光太亮。

店員話摸到個點,我亦都感覺到有突出物。話要收回由代理處理。

另外,一去到佢又重複,叫我自己找代理。呢點我覺得好火。

個人覺得,一係就Acer 出廠問題,一係就店員入Mon自己來壓到,因為係突出,前者可能性很大。

點解我會懷疑係入的時候店員壓到個Mon? 我係店試Mon看唔到,假設出廠無事,加上唔係1個pixel有問題,店員入Mon 見佢用腳借力, 佢無出聲叫我幫手, BTW 立即幫佢手但佢都放左1半..

問過田店員工,話唔係佢地公司店員, 其實唔怪得 D態度都MaMa.... 砌機店果邊好好多

12.07
已換屏, 詳細看我回 Post

有消息再更新。

嘈到上EPC, 如果代理唔好好跟進

我諗佢之後會少好多客仔下

嘈到上EPC, 如果代理唔好好跟進

我諗佢之後會少好多客仔下
rayw 發表於 2016-12-4 18:14

唔係嘈到上EPC
只係想各位 Ching 比D意見...

順便做下售後報告~

acer代理係邊間?
個mon幾多年保?

acer代理係邊間?
個mon幾多年保?
jacky1d01 發表於 2016-12-4 20:58

似係打電話叫佢上門收

留名跟進,我覺得係個sales賣鬼貨比你,仲叫你唔洗試,比佢拿拿聲散出去咁

留名跟進,我覺得係個sales賣鬼貨比你,仲叫你唔洗試,比佢拿拿聲散出去咁 ...
超新手達人 發表於 2016-12-4 21:34

不評論呢樣野, 以事實論事

幫襯3C真係仲要包埋受佢地氣 以為自己大鋪好巴閉
我都反而想知仲可以去邊D細鋪買mon係有服務態度

留名跟售後服務

咩叫 "唔係佢地公司店員"