[求救] MONITOR 電腦螢幕有殘膠??

本人用左個MON 3~4年之後發覺近排個MON上面有幾條"痕" (白色)吾知系未個MON上面有個燈..長時間咁照住呢到塊MON貼有"熔"既狀況~
所以之後我見MON貼都用左咁耐, 就一於拆走佢~ 拆左之後 都系見到幾條"痕" (白色)
拆完個MON貼, 其後個MON 上面有一層既"薄膜"好似甩皮咁甩出黎

但系開MON 都系正常~沒有花屏之類..但就系有幾條"痕" (白色) 阻礙視線

之後就以為壞左MON 無用~但最近試下用手指甲刮下 又刮得到D 白色痕走..不戈都幾難刮...

我想問呢D系未叫殘膠??有沒有方法可以較快捷清除到?

THANKSSSS A LOTS

有沒有方法呢><?

看樣子不像,是殘膠就太多了。。。
之前有用甚麼溶劑抹屏幕嗎?

看樣子不像,是殘膠就太多了。。。
之前有用甚麼溶劑抹屏幕嗎?
超新手達人 發表於 2016-12-9 11:19

完全沒有用溶劑啊= =""
有沒有甚麼工具或方法可以清到呢?THANKS ><

有無人知解救啊/.\

甩左塊偏光片?

甩左塊偏光片?
Prorock 發表於 2016-12-10 14:18

因為之前用用下突然出現一"達達"之後就拔知時已晚~~好似甩皮咁款..之後索性就整走塊片啦..+整走D"皮" 就變成咁款

Acer LG ???
MekoDog 發表於 2016-12-10 13:43

LG MON黎..XD ACER系我貼上去- -

LG MON黎..XD ACER系我貼上去- -
frankieyim 發表於 2016-12-14 02:10 AM

有信仰係一件好事

答返題目 而家都咁 我會試用少少WD40