[開箱] 遲來的U2417H * 2 開箱

兩隻mon買左半年,一路都無時間,搞到依家先有時間打開箱文。(雖然都係好簡短 )
睇返張單日期係2016年6月,當時經DELL買兩隻加5年保,Total HKD4,198。
之後就入正題,開箱相啦

用後感:
LG同PHILLIPS係舊mon,仲要兩隻唔同resolution,之前睇兩邊Mon唔同resolution用落都好唔舒服。
最後隻PHILLIPS壞左 ,就把心一橫買過晒兩隻新Mon。

自己本身用電腦係零打機,淨係會用黎睇片(你懂的 )同寫CODE,做下documentation,上下網。
我自己就好滿意兩隻新Mon,咩漏光,死點,光點個d我都無理過,亦都無check過,自己懶加上用落無問題就算。
本身買佢係睇仲佢有得rotate變做直Mon個功能,不過又係因為懶,最後買左咁耐都未rotate過。

不過用落都有小小麻煩野,兩隻Mon放埋一齊既時候因為有得左右上下調較角度,所以通常中間都會有條罅,
影響個人觀感,不過呢個順粹係我個人問題,唔關隻Mon事。

再有一個個人問題就係佢好多USB3.0 input都係係隻Mon左手邊,我右邊隻Mon左手邊係令一隻Mon,
左邊隻Mon左手邊係牆,所以基本上無用過佢d USB3.0 input

畫面睇youtube 1080p我覺得好舒服(唔知咩叫好咩叫好,順粹對比以前好好多)。
但係睇動作片既時後唔知係player問題定咩,有時會好疾同跳格,不過應該係關我張垃圾display事,NVIDIA GeForce GT 620。

依家準備買過張RX470,貪佢有兩個DP output,
我依家係用緊GT620一個HDMI ouput再加一個DVI->HDMI adapter。

因為懶既關係,暫時打住咁多先啦
大家有咩問題我又答到會盡量答,
多謝各位收看  完!

師兄, 係咪 Display Card 出一條HDMI 線俾1號芒, 另外出一條 DVI 線俾2號芒呢 ?

師兄, 係咪 Display Card 出一條HDMI 線俾1號芒, 另外出一條 DVI 線俾2號芒呢 ?
akira11092 發表於 2017-1-18 23:27

DVI頭+DVI轉HDMI adapter+HDMI線出比一號Mon
HDMI頭+HDMI線出比二號Mon

哦! 原來係咁即係一句講晒, 兩個芒都係插緊 HDMI 線出畫面, 好靚多謝指教
小弟嚟緊都會用雙芒, 參考師兄以上應該都OK

用緊up2516D

樓主無手尾,廁紙用完,要放回廁所嘛!

rabi 發表於 2017-1-20 20:14

緊唔係咁用啦

rabi 發表於 2017-1-20 20:14

打機時想用咪唔方便.............

要換左display卡先有得打機...

DELL 既MON排埋真係好睇
利申U2515H*3