在b&h 訂左LG 32UD99

初初發佈個時仲諗住會好似31MU97咁既價
點知b&h有得preorder,999usd,DHL直送hk 110 usd運費,真係同31mu97在外國個定價差唔多
咁香港又可以預期要5位數字頭了
b&h再送一張100usd b&h gift card,即係連運費8k左右啦

覺得個價都可以接受,另外taobao上次買27UD88個間已經有現貨,但要8599人仔
b&h就expect 28號到貨

到左貨再出post開箱

定位係 "數碼影院顯示屏", 可惜係 IPS panel

差唔多成皮野1個32" MON 同DELL果隻無分別

差唔多成皮野1個32" MON 同DELL果隻無分別
Umaru 發表於 2017-3-14 10:03

dell 邊隻?

dell 邊隻?
akitohk 發表於 2017-3-14 10:03

Dell UltraSharp 32 顯示器 | UP3214Q 搭載 PremierColor 技術
驚人的 Ultra HD 清晰度及卓越的色彩精確度

Dell UltraSharp 32 顯示器 | UP3214Q 搭載 PremierColor 技術
驚人的 Ultra HD 清晰度及卓越的色彩精確 ...
Umaru 發表於 2017-3-14 10:10

以為dell 有新野。。。
3214Q discontinued

我拎3216Q 對比下

87%DCI-P3 vs 95% DCI-P3
dell 得mDP, DP, 1 HDMI 2.0a
lg 兩個hdmi 2.0a, 60W USB PD type c input 同一個DP
LG 有FREESYNC
dell 300cd/m, lg peak 550, typical 350
dell 6ms GTG, LG 5ms GTG
LG 有HDR10

如果要平啲LG 另外有隻32UD89

以我用dell ultrasharp series 既經驗,佢面版unity 麻麻地
相反LG 我31MU97 同27UD88 個uniformity都唔錯

我都想買,等開箱

師兄呢個價靚, 如果等香港開賣應該破萬, 最大分別香港係三年保
但係我反而有興趣佢既畫面取向會唔會因為要播 HDR 顏色會好假

等開箱 x n
足料HDR10+可以當mon用都無乜好揀.

等開箱
不果我想等佢出27寸/24寸