[操作疑難] 個mon上網眨下眨下!點解決?

好似敢

自從我由19吋1440X900既電視機換左部22吋1920X1080[16.9]
既電視機當電腦mon後.有時上某d網頁會眨下眨下.有d黑色格仔敢出現! 請問可以點樣解決?

Display card唔夠ram?
如果用onboard display, check吓bios, 睇吓分左幾多ram比display.

回覆 2# finepix

我用Display card  : his4870ice4+turbo 1gb http://www.hisdigital.com/ca/product2-414.shtml

我行windows7.又唔打機.淨上網炸.之前用19吋都無試過敢!

張卡有1gb ram, 應該5會5夠用吧?

chrome setting入面熄硬體加速

回覆 5# KinChungE

thank you 試下先.....!

回覆 5# KinChungE

雖然唔知chrome setting入面既硬體加速有咩用!

但ok左唔該晒.thank you!

回覆  KinChungE

雖然唔知chrome setting入面既硬體加速有咩用!

但ok左唔該晒.thank you! ...
pan15i 發表於 2017-3-25 11:22

其實應該係驅動程式問題,你4870有冇更新驅動程式

冇硬體加速就食多幾倍 CPU

其實應該係驅動程式問題,你4870有冇更新驅動程式

冇硬體加速就食多幾倍 CPU ...
s84292 發表於 2017-3-25 11:59

舊display card用佢會仲慢過唔用
尤其scrolling