要FULL HD,內置火牛,既全新電腦mon,最平要幾錢?

買新mon 有乜要注意
係咪通常都係去黃金/高登買

二手區班友傻傻地,full hd mon 二手都要$300以上,有d要$500

當話人地傻既時候, 會唔會係自己唔識野呢

而家D LED backlight 要做到以前既CCFL 果隻舒適光亮度唔係咁易
就算係有, 都唔會賣得平

雖然二手mon 的確係會有風險既, 最緊要識check 姐

送俾你最好係咪?

洗唔洗叫社區中心俾個你?

via HKEPC Reader for Android

送俾你最好係咪?

洗唔洗叫社區中心俾個你?

via HKEPC Reader for Android
小白豬 發表於 2017-4-4 20:17

一睇就知想用50蚊買部二手法拉利果堆人

一睇就知想用50蚊買部二手法拉利果堆人
kan2816 發表於 2017-4-4 21:39

下,全新機7xx~1xxx
二手要3xx-5xx
sorry,我接受唔到
仲要用左5-8年以上

半價差唔多啦,你嫌貴咪講價law,等板主ban咗你
俾得起就唔好問人喇,去百老匯買/online買dell啦
Service一定好

MON一向唔敢買二手野

2手賣全新既1/2或者1/3價好正常姐

二手要3xx-5xx
sorry,我接受唔到
仲要用左5-8年以上
epcfd 發表於 2017-4-4 22:11

其實...明買明賣.....你覺得貴可以唔買....

或者咁講...如果你接受唔度..點解唔比多小小錢買全新呢? 仲有保養.

二手要3xx-5xx
sorry,我接受唔到
仲要用左5-8年以上
epcfd 發表於 2017-4-4 22:11

3XX-5XX都叫貴,人地可能本身個MON唔同檔位

老實講賣到3舊水咁賤,我寧願送比人,
又要車費又要抬又要POST文相, 又要電聯又要包裝好
打多3-4個鍾頭工都買到隻新MON,搞咁多野為左3舊水
我之前賣隻PA238 ,FHD 23吋賣950我都覺得係賤價賣,得新機半價,
我心不甘情不願拎出去,早知留低捐比公司比自己用好過
依家呢隻27吋TN MON上次打算放,有人願意比3千8,有原價6成我都覺得低,

早排呢度有人PM同我收粒洋垃圾(本身冇打算賣,佢見到舊文),仲貴過原本買個價,
吹漲人地明知,又講明係用左一年,但又肯買,我呢D就真係無良商人
明買明賣,又唔係呃人,又唔係賣壞野比你,有咩問題

依家好多時賣二手都係唔想丟左佢去堆填區咁浪費,
你覺得貴,覺得舊咪唔好買,搵第二個~
之前賣980TI 同兩張970 都有原價或者新買價7成,我都用左半年至1年
邊個話二手一定要平到得1/3以下
但如果個個賣咁上下價錢,你都覺得貴,咁我就唔覺得係人地賣得貴,只係你出手低

不過老實講除非人地個狀況好好又有剩保養,又打算長用唔係成日換野~都係買一手啦