想問邊隻USB3.0嘅3.5" HDD docking好?

只需要插1隻3.5HDD, 求推介

Century祼族(CEN31)CRIS35U3 2 SATA 3.5" USB3.0 Super Box        HK$ 299
ORICO (6518SUS3) 白色 2.5"/3.5" HDD Docking Station USB3.0+e-SATA (單盤位(橫式)外置硬盤盒)        HK$ 220

這類我估 ok

ORICO +1
Century祼族 site可check 支持 4T以上,8T未出,到時才知

ORICO+2

ORICO x 3

樓上咁多位ching, 姐係買Century祼族好D?

回覆  usei

ORICO
thomasc5 發表於 2014-12-13 14:02
ORICO +1
Century祼族 site可check 支持 4T以上,8T未出,到時才知
bigcat1123 發表於 2014-12-13 20:43
ORICO+2
billy0301 發表於 2014-12-13 22:02
ORICO x 3
mcnelson 發表於 2014-12-13 23:01

可唔可以講下點解ORICO唔好?

可唔可以講下點解ORICO唔好?
cowhkhk 發表於 2014-12-14 03:28

ORICO X4

呢間大陸廠嘅神QC我真係唔敢恭維, 早前買左隻4 bay 3.5" HDD case開箱後發覺係二手, 用落冇咩問題就算. 之後隻5 bay 3.5" HDD case有一個門壞嘅鎖唔到, 外加風扇拆天響, 要自己DIY搞掂. 最後一次幫襯1 bay 3.5"後面SATA位松嘅, SATA線有小小偏左就完全detect唔到HDD

多年前嘅不愉快就唔講啦, 總之買親ORICO都有啲估你唔到嘅問題