[記憶卡] microSD 加卡套

microSD 加卡套 會唔會慢左?
相機就用SD, 手機就用microSD
UHS-1 既microSD 加卡套會唔會慢D

會慢左

唔會慢左

試過加套, 速度跌去10MB

試過加套, 速度跌去10MB
ininin 發表於 2014-12-27 17:20

你確定係個套令到佢慢左..定但因為你個sd card reader本身慢?

A

B

估下邊個係有adapter,邊個係無

testbed :

Kingston USB 3.0 Memory Card Reader FCR-HS3
Samsung 32GB PRO Class 10 Micro SDHC

你確定係個套令到佢慢左..定但因為你個sd card reader本身慢?
masseffect 發表於 2014-12-27 18:51

我確定, 因為包裝上面寫明加套會慢
而且係唔多唔少啱啱好過FILE 全程10MB

我確定, 因為包裝上面寫明加套會慢
而且係唔多唔少啱啱好過FILE 全程10MB ...
ininin 發表於 2014-12-27 19:59

我自己試係無分別
而且sd 同micro sd 個Interface 係一樣
個adapter 只係啲wire..

我自己試係無分別
而且sd 同micro sd 個Interface 係一樣
個adapter 只係啲wire.. ...
masseffect 發表於 2014-12-27 20:18

可能adapter 都有分支唔支援UHS
我用果D Adapter 頂盡係跟張C6 卡, 大部份C2