[隨身碟] 求手指推介

要求:

1. 要有加密功能 (Software 加密都可, 防君子)
2. 要Cross Platform都讀到 (至少Win+Mac, 如果Android都有就Perfect)
3. 有OTG頭
4. 細支, 金屬殼 (Not a must)

速度慢慢地2.0都冇所謂, 主要掛鎖匙邊放D零碎file
搵左幾日都好似冇邊支做到, 求推薦

補充一句, 其實Sandisk個隻Secure Access我覺得好夠用

可惜佢又唔出隻support隻software既OTG手指

OTG 有加密嘅手指,我揾咗成年都係冇,都煩咗好耐

如果用 Wins S/W 加密之後, 喺 android 內又解唔開

曾試過幾十個隱藏加密免費 apps,個 file 係隱咗身

但隻手指插去 windows 電腦, 個 file 冇解密都可以睇倒嘅,咁即係癈

早幾個月前睇電腦雜誌推介 。。 ES 3 檔案瀏覧器 app

內置加密功能真係好得,OTG 手指 folder 或 file 在 an 裏頭加密咗之後,插 Wins 真係睇唔到的 ~~

至於 MAC OS 得唔得,我冇生果嘢唔知了

買左隻SANDISK OTG, 點知唔support 個Secure Access

http://www.sandisk.hk/products/software/secureaccess/
佢個死人PAGE又話相容於所有 SanDisk USB 隨身碟

搵笨

買左隻SANDISK OTG, 點知唔support 個Secure Access

佢個死人PAGE又話相容於所有 SanDisk USB 隨身碟

搵 ...
zatxer 發表於 2014-12-20 18:15

又唔算揾晒笨喎

個 secure access 用 wins 電腦做加密 file 係得㗎嘛

otg 手指用於 win 8 tabs 加密亦得啵

只係用喺 android 唔 work 啫 。。。。

又唔算揾晒笨喎

個 secure access 用 wins 電腦做加密 file 係得㗎嘛

otg 手指用於 win 8 tabs 加密亦 ...
imax 發表於 2014-12-20 19:34

唔係, 連係WINDOWS都開唔到

唔係, 連係WINDOWS都開唔到
zatxer 發表於 2014-12-20 20:03

哦 。。原來咁樣,橫掂預算用喺手機為主要用途

就用 app 嚟加密囉 。。

哦 。。原來咁樣,橫掂預算用喺手機為主要用途

就用 app 嚟加密囉 。。
imax 發表於 2014-12-20 20:24

我都唔明點解冇呢D PRODUCT

而家手指裝咁多PERSONAL DATA 竟然有人接受到咩保護都冇...

我都唔明點解冇呢D PRODUCT

而家手指裝咁多PERSONAL DATA 竟然有人接受到咩保護都冇... ...
zatxer 發表於 2014-12-20 20:36

Micro SD 咭都係咁, 又係冇得賣咭內附加密軟件