[隨身碟] transcend 880 otg + 小米路由器 + 小宅魔宅vr = 收埋播A片

今次表演的係 transcend 880 + 小米路由器 + 淘寶vr,最貴係transcend 880隻2用手指一頭係usb一頭係micro usb買左240蚊、vr 淘返來連運要100蚊、小米路由器169蚊。小米路由器速度同我用開的asus r13u差唔多,其實換左都無乜分別。係方便左個bt下載功能,我當然唔徒野,用盡佢。

transcend 880 係otg手指一頭係usb一頭係micro usb,

我買佢因為佢係transcend 同埋made in taiwan

淘返黎的叫小宅魔鏡,以後睇片可以大大個畫面啦

以前用asus r13u ,transcend 880 真係幾細,插左入去,完全無人發覺,神不知鬼不覺下載呵呵片

小米路由器會自動create folder

用手機上載seed去小米路由器,就可以下載,今次下載最快只有3xx kb/s,抄左成個鐘,粒seed好慢,隻880有少少熱。

之後將880用micro usb的另一個頭插入手機,抄左落手機ext storage,播放到啦,正,可惜太多廣告位,而且唔夠清,不過 川村 應該無下載錯,大家可以揾揾。

後記:
成功左,超開心,最喜歡隻手指,細隻 插左入去rounter無人問,另一頭直接插入電話
最衰揾唔到個播到mp4的android vr apps,否則 睇川村就更正
小弟試過:
Cmoar virtual 360 <-- 網上有人話得,我心急俾左3x蚊買,點知唔得
cmoar 360 player free <-- 無得選擇影片,即係無用
cardboard video <-- hang埋
VR one cinema <-- 無按鈕操作
vr cinema <-- 唔得
vr cinema (同名) <-- 得個黑畫面

我同事個舊版 暴風影音 好順利可以用vr 功能,新版 暴風影音 唔知係唔得定係我唔識用