[記憶卡] 過片快到爆 4K 64gb transcend micro u3 633x 咭 + F5 3.0 粉紅 card reader

話說上星期同女友換電話將d料過部新機度,過張sdcard時32gb 都龜到爆左
原來係張c4咭 what the ......  2x gb 用左成7,8個字 慢到無朋友
仲俾佢醒左句話"你依家先知咩"
於是幫佢黎個大升級費事又俾佢鵝

張咭就永久保養,card reader都有2 年保就比較少見

Kitty 粉紅 女生秒殺

ATTO Max. Read: 94MB/s, Write: 85MB/s 同包裝標示一致無吹水

6gb MKV 一分鐘多d搞掂

我未show張咭有幾堅之前,佢就俾個card reader 秒殺左 再後delete 幾百字關於隻粉紅色..............
除左佢係粉紅外,我擇佢最緊要唔好爆鍋(個sales力推話抵用,廿蚊兜個d你用快咭話駁唔過)
,死reader事小因為個reader搞死張咭而無哂d料我就死緊
講返張4k咭的確堅揪,我用佢部sony z3 拍 4k 30fps 完全無問題,
用過usb電話過料快到爆左 1-2gb 野半分鐘搞掂
但用個U3.0 reader 點都係堅d, 85MB reader in 寫爆佢60gb 都係十幾分鐘 快到爆
部手機最需得usb2.0 如果有3.0直出又上到90MB就very good 啦

多謝

師兄買左幾錢

師兄買左幾錢
winsel 發表於 2015-4-28 02:06

$3xx

$3xx
evaforever1992 發表於 2015-4-28 17:15

正想買呢張. 駛唔駛$38x - 39x   
另外, card reader 幾銀

我要支援CF/SDXC/microSDXC, USB 3.0 card read 我用呢款, 鋁質外殼

P1010683_12mm_F4,5_S60_ISO2000 crop small.jpg

ching可唔可以pm購買地址,其實如果插surface用,o唔ok

正想買呢張. 駛唔駛$38x - 39x   
另外, card reader 幾銀
pc1668 發表於 2015-4-28 17:26

大一 $370~ reader 就 $80

ching可唔可以pm購買地址,其實如果插surface用,o唔ok
johnyip1997 發表於 2015-4-29 13:11

如果內置係2.0 reader 上到盡我估都係 40 mb/s 左右

我要支援CF/SDXC/microSDXC, USB 3.0 card read 我用呢款, 鋁質外殼
pc1668 發表於 2015-4-28 17:35

八掛下 ching $?

八掛下 ching $?
evaforever1992 發表於 2015-4-30 00:19

咁啱行過fotomax, 見又就腳, spec又啱, $99價錢唔貴(腦場可能再平啲, 唔知). Century Field兩年保.