[隨身碟] 請教TF Card (C10) 定USB2.0手指邊種速度快的?

如題︰64GB TF/USB2.0手指。TF 插在原生插口,不經adapter。
請教ching有冇經驗或理論知道邊種快?主力比較read。謝謝

如題︰64GB TF/USB2.0。TF 插在原生插口,不經adapter。
請教ching有冇經驗或理論知道邊種快?主力比較read ...
leo0113 發表於 2015-6-25 19:05

視乎係咩讀卡器同埋咩主機lor。。。

電腦?邊部有micro sd 插口咁勁?
定你想指SD卡?

理論上應該係唔經讀卡器會快d

回覆 3# 戀人未滿

其他設備,有原生TF Port and USB2.0 port。但只可以選其一!
到底系TF Card定USB2.0手指會快的?thx

回覆 4# leo0113
tf card

回覆 5# 戀人未滿

Thanks Ching

電腦?邊部有micro sd 插口咁勁?
定你想指SD卡?

理論上應該係唔經讀卡器會快d ...
戀人未滿 發表於 2015-6-25 19:16

新啲嘅notebook, winodws pad, 好多改左Micro SD囉。
不過就算有轉接卡都唔影響速度,Micro SD 轉 SD 只係直接接線,冇IC係入面

via HKEPC Reader for Android

新啲嘅notebook, winodws pad, 好多改左Micro SD囉。
不過就算有轉接卡都唔影響速度,Micro SD 轉 SD 只 ...
wct 發表於 2015-6-26 05:10

行UHS 既TF 卡用adapter 可能會影響速度
我試過得返10MB

行UHS 既TF 卡用adapter 可能會影響速度
我試過得返10MB
ininin 發表於 2015-6-26 17:32

咁真係唔講唔知,我呢啲窮鬼仲用緊Class 10

via HKEPC Reader for Android