[記憶卡] Lexar® High-Performance 633x microSDXC™ UHS-I 128G開箱+不負責任測試

手痕痕見阿馬遜咁平就入左張黎試下..話晒128G都好少開箱實測..
今次等小弟做隻白老鼠試下依張野..

原廠無寫寫入速度幾多..我已經估一定唔會有20MB以上..實際係點就去圖...
以下均以Transcend RDF8及附送的Cardreader測試

原廠已經係exFAT

原廠已經係exFAT

附送Cardreader

Transcend RDF8

由以上所睇..95Mb的讀速都係去唔到的..寫入最多都係得24MB...4K真係死晒
PS..此卡於腦場賣價大約$1000..根本唔藉依個價!!!

感謝勇士開箱

呢嗰速度對比價錢真係好伏有冇其他card reader試?

鎂光嘅嘢我唔會買,紅米1鎂光內存版真係非一般咁慢。。。

回覆 2# monsterz

我響amazon買都係講緊USD$78..對返HKD都係620左右..
所以hk代理食水真係好深...
不過..128GB黎講..快卡得佢同Transcend有出..
所以以依個價錢黎講..係抵過***同sandisk..

micro sd 128g 來計,
無乜邊張write speed 快得過佢,而價錢又差不多
題外話,未試過在amazon買野,容易嗎?

我等緊依張

回覆 5# bl2228

易過淘仔...但記住...埋單一定要用美金...

其他128GB對比
Sandisk Ultra 128GB

圖片來源

回覆 6# inori

我本身都等緊...但....等完又等仲係coming soon...

回覆 6# inori

依張年頭發佈,等到年中都無消息

如果錄Video,呢張個Write太慢,Read快極都冇用,就算平都冇興趣買。
同價位Extreme會好D。