[隨身碟] [有冇勇士]淘寶USB 128GB RMB26.9

USB 128GB RMB26.9

https://item.taobao.com/item.htm ... amp;_u=q1ke1rnb06c2

如果係第一次出現呢D野,咁試既人就係勇士。但係呢種騙案已經出現過咁多次,係EPC都有唔少中伏報告,無謂再去試吧。

不過呢間鋪頭既刷評論方法我都係第一次見,居然會幫自己刷差評,係差評中寫上稱讚字句,以洗走真正差評。

o.o,no eye see

放心啦, 呢D 128GB 可以真係可以寫入128GB 野....

只不過讀唔番出來咁解

USB 128GB RMB26.9
winglim7 發表於 2015-7-26 12:11
如覺個人 data 唔值錢咪搏吓囉 。。。

安卓

大陸有論壇測試過,證實係擴容盤。

有勇士,用緊,冇問題,一切正常...

令人吃驚

大陸有論壇測試過,證實係擴容盤。
hk133 發表於 2015-7-27 18:11

跟本ip都唔洗check,一定係擴容....

網頁內評講
买之前看了产品的网页介绍,看完当时真的也醉了。买回来后马上用360测试了一下,显示足量,但也提醒128G这么大容量的盘有可能是扩容盘。于是我就用最笨的方法,一点一点的往里面装东西,因为一秒只有2M左右,所以装了好久才装满,当时也挺高兴,虽然速度慢点,至少量足,但在打开复制进去的文件夹时,杯具了,好多个文件夹都变成空文件夹,里面什么也没有,这时马上联想起网上说的扩容盘的特征,跟这个完全符合。后又经过多次测试,最后的结果是这个标称128G的U盘,实际容量只有14G左右。不明白这个产品为什么居然还有那么多的好评。在此奉劝店家,举头三尺有神明,好自为之吧