[隨身碟] [HKEPC 首發][開箱] Lexar JumpDrive P20 128GB

一直以黎都係想買隻快既USB 可以裝住堆ISO 周圍去....
直到有日係美國某A 字頭網見到呢隻有128GB, $56.43 USD 可以一試........
簡單包裝

正面係膠面, 推出黎既蓋唔怕唔見

背面係金屬, 感覺好似搵返當年既經典Sandisk Cruzer Countour

睇完樣, 就上機試速度 (4790K+H97)
首先用ATTO 試, 咩事.......點解差咁遠........
Lexar JumpDrive P20 128GB.png

唔甘心再用AS SSD 試

點解....好似咁正常既......

再試埋Crystal Disk
Crystal Disk.png

結論係ATTO 老了
另外發現一樣野, Intel 比win7 既USB3.0 driver 效能好差, 我用asus 板裝返個boost 就可以去到呢個速度
而Win 10 就冇呢個問題, default 已經300+

多謝收看~

Great speed!
how do u ship it to HK from A shop? USD 56 include shipping?

回覆 2# Paul Yu

用順豐運
80cny 1kg, 上次3 日到香港

如果有隻USB3.0既128GB手指可以好似zalman virtual cd drive咁就好啦....

回覆  Paul Yu

用順豐運
80cny 1kg, 上次3 日到香港
marcochl 發表於 2015-11-12 08:01

點叫 amazon用順豐?定係要集運?(唔使tax?)
不過80cny都幾貴吓...
thx ching

回覆 5# Paul Yu

集運呀, 個倉係delaware 唔駛tax, 入香港都唔駛tax
去順豐海購開個account 就得
80 人仔唔貴啦, 6 號出倉9 號到香港wor ....btw, 佢個存倉期係30日

回覆 6# marcochl

要唔要身份證先?

回覆 7# Kin_2012

no need ar

性價比來價, 呢隻似乎係最高

回覆 9# kong1234

但香港冇得賣