[其他] [開箱] 川宇 C307 手指款式 SD/TF card reader 簡測

話說早排係驚冬買左 d 野唔使額外再比運費下, 見到呢枝 C307 只售 19 人就順手帶枝玩玩.

*** 警告: 對大陸野有過敏徵狀人仕, 請於 0 秒內按 Alt+F4 繞路 ***

網站係聲稱用蟹 RTS5306 方案.

原本無咩期望, 一測就發覺幾 ok, 性價比幾高.

測試同上次用 G4 測叔叔叔 64g pro 一樣, 今次只係轉左 C307, 而且今次張 TF 都八九成滿, 結果係 seq write 重快左幾 MB.

上次用 G4 參考:
http://www.hkepc.com/forum/viewthread.php?tid=2221679

今次:

優點: 平, 速度快

缺點: 兩個插口同時只能活一個, 插 card 唔可以插晒入 reader (當手指咁用)

碌嘢可伸縮 抵玩
Transcend RDF5 都係兩個只能活一個, 用 GL3233

好介紹,免運費可以一搏

人仔19又幾抵玩喎
美中不足係TF冇得插PP 當手指用

Good value

呢支好野來,最大用128G。

一支兩個drives可能boot不到機

呢支好野來,最大用128G。

一支兩個drives可能boot不到機
computer1975 發表於 2015-12-7 10:59

包裝寫最大 512, 不過一兩年內都唔會買高容量的卡

包裝寫最大 512, 不過一兩年內都唔會買高容量的卡
Miipp 發表於 2015-12-7 13:36

我幾個月前買了兩個,最大支援128G

唔錯, RMB 19

唔錯, RMB 19
free3sky 發表於 2015-12-9 02:07

有間見到15.8包郵