[記憶卡] Toshiba的所謂保養(Goodyear Asia International Limited)

事源張咭係SE COMPUTER 買..都用左2年..近日無端端開電話係咁CHECK咭..插CARD READER認唔到
咁佢有5年保當然去換啦..

我果張係舊版如下圖

然後襯星期六去到..叫我加$50換新版
我話要舊版OK..
佢話我張停左產..一定要換新版或者等3個月送番去維修
我都係第一次聽佢唔係免費幫我升級或者退錢..(之前漢科/聯強都唔係咁)
唔想出多去一次..又一場出到去..死死氣加錢...
後尾睇番新咭先$120..真係揾笨..當買教訓..

張單SIZE比較大..UP左去網存..

P.S. 番到屋企先發現佢收左我張單..我同單仲有條SANDISK CZ80..變相無左保

呢間好似唔係行貨, 好似得微思係行貨

Goodyear

張舊單係你財物,你可以報警處理

水貨咭代理原來用咁嘅手法换貨  

謝樓主揭露!

真係好鬼激氣喎...

自已玩死自已,無保不如去淘或者森林,平過香港買,反正都係無保

呢間好似唔係行貨, 好似得微思係行貨
al1 發表於 2016-4-2 12:23

水貨咭代理原來用咁嘅手法换貨   

謝樓主揭露!
imax 發表於 2016-4-2 16:27

自已玩死自已,無保不如去淘或者森林,平過香港買,反正都係無保
人中之龍 發表於 2016-4-2 16:42

我一直都無留意原來係水貨...
事關我買果時係約2年前行貨價$225
我都係頭先揾開先知原來係水貨
唉..早知想當年唔懶係旺電買啦..唔熟路就出事...
俾我係FB 揾番以前買個幅相..仲有價錢牌..

呢D所謂代理.

我一直都無留意原來係水貨...
事關我買果時係約2年前行貨價$225
我都係頭先揾開先知原來 ...
waibbchun 發表於 2016-4-2 16:49

I will stay away from stuff having a warranty label of this agent.  

Btw, highly recommended to do a bit of research before buying things.